Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Travaglini GiancarloNr 92650

  • Gattinara ,
  • Italien
    , Piemonte , Gattinara
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Piemonte , Gattinara

Kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, pomerans, hallon, rosor, kanel och tobak. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-11-22
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Röd färg med tegelnyans.

  • Doft

    Kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, pomerans, nypon, rosor, kanel och tjära.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används. I Alto-Piemonte, som i Gattinara och grannkommunen Ghemme, går druvan ofta under namnet spanna.

  • Producent

    Travaglini Giancarlo S.A.

  • Om producenten

    Travaglini Giancarlo grundades på 1920-talet av Clemente Travaglini. 1958 tog hans son Arturo över och företaget är fortfarande familjeägt. Idag drivs firman av Cinzia Travaglini tillsammans med hennes man Massimo Collauto som även är varumärkets vinmakare. Egendomen består av 59 hektar varav 44 är vinodlingar. Man odlar framförallt nebbiolo och vinrankorna är 6-46 år gamla.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Gattinara ligger i regionen Piemontes norra del i nordvästra Italien. Staden är belägen vid foten av alperna, cirka 50 kilometer sydöst om bergen Cervino och Rosa. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna 320 - 340 meter över havet. Odlingarna vetter mot syd-sydväst och planteringstätheten är 3 500 - 5 000 vinrankor per hektar.

  • Jordmån

    Sten och järnhaltig lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades i början av oktober. Skördeuttaget var max 7 500 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossas följt av 15 dagars jäsning och skalmaceration i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på slovenska ekfat följt av ett år på flaska.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2019-11-22
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Röd färg med tegelnyans.

  • Doft

    Kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, pomerans, nypon, rosor, kanel och tjära.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används. I Alto-Piemonte, som i Gattinara och grannkommunen Ghemme, går druvan ofta under namnet spanna.

  • Producent

    Travaglini Giancarlo S.A.

  • Om producenten

    Travaglini Giancarlo grundades på 1920-talet av Clemente Travaglini. 1958 tog hans son Arturo över och företaget är fortfarande familjeägt. Idag drivs firman av Cinzia Travaglini tillsammans med hennes man Massimo Collauto som även är varumärkets vinmakare. Egendomen består av 59 hektar varav 44 är vinodlingar. Man odlar framförallt nebbiolo och vinrankorna är 6-46 år gamla.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Gattinara ligger i regionen Piemontes norra del i nordvästra Italien. Staden är belägen vid foten av alperna, cirka 50 kilometer sydöst om bergen Cervino och Rosa. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna 320 - 340 meter över havet. Odlingarna vetter mot syd-sydväst och planteringstätheten är 3 500 - 5 000 vinrankor per hektar.

  • Jordmån

    Sten och järnhaltig lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades i början av oktober. Skördeuttaget var max 7 500 kilo per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossas följt av 15 dagars jäsning och skalmaceration i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på slovenska ekfat följt av ett år på flaska.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    332