,
  • VignoNr 95278

  • Emiliana , 2015
  • Chile
    , Maule
  • 159:-
  • Flaska , 750 ml
Chile
, Maule

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, björnbär, viol, mynta, choklad och vanilj. Serveras vid 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, björnbär, mynta, fikon, choklad och vanilj.

  • Råvaror

    Carignan.

  • Övrigt

    Namnet Vigno är en förkortning för Vignadores de Garignan, som är en förening av vinodlare i Maule. Deras huvudsakliga uppgift är att lyfta fram och bevara det tradionella sättet att odla druvsorten carignan från ursprunget Maule. Några av föreningens regler är: -Vingården ska vara minst 30 år gammal. - Ingen konstbevattning får ske.-Ursprunget måste vara Maule.-Det färdiga vinet måste bestå av minst 65 procent carignan, resterande 35 procent av vinet måste innehålla druvor odlade med samma vinodlingsmetod som carignan och komma från ursprunget Maule. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Viñedos Emiliana

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

  • Odlingsområde

    Maipo är en av fyra underregioner till Valle Central som sträcker sig 20 mil söderut från Santiago. De fyra underregioner är, från norr till söder: Maipo, Rapel, Curico och Maule. Druvorna till detta vin kommer från vingården Fundo San José. Vingården ligger på en höjd av 115 meter över havet. Stockarna är planterade i nord-sydlig orientering. Stockarna är oympade och planterades 1950 med en täthet av 4 300 stockar per hektar.

  • Skörd

    Druvorna skördades den 26 april. Skördeuttaget var åtta ton per hektar. Skörden skedde något tidigare än vanligt, vilket berodde på en ovanligt varm sommar som medförde en risk för att druvorna skulle torka.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna sorterades två gånger, först som hela klasar och sedan en gång till efter avstjälkningen. Inledande kallmaceration vid en temperatur av 8°C i cirka fem dagar. Jäsningen skedde på ståltankar vid en temperatur av 26°C med naturliga jäststammar. Överpumpning av musten över skalhatten genomfördes vid behov.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på franska och amerikanska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    212

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, björnbär, mynta, fikon, choklad och vanilj.

  • Råvaror

    Carignan.

  • Övrigt

    Namnet Vigno är en förkortning för Vignadores de Garignan, som är en förening av vinodlare i Maule. Deras huvudsakliga uppgift är att lyfta fram och bevara det tradionella sättet att odla druvsorten carignan från ursprunget Maule. Några av föreningens regler är: -Vingården ska vara minst 30 år gammal. - Ingen konstbevattning får ske.-Ursprunget måste vara Maule.-Det färdiga vinet måste bestå av minst 65 procent carignan, resterande 35 procent av vinet måste innehålla druvor odlade med samma vinodlingsmetod som carignan och komma från ursprunget Maule. Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Viñedos Emiliana

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

  • Odlingsområde

    Maipo är en av fyra underregioner till Valle Central som sträcker sig 20 mil söderut från Santiago. De fyra underregioner är, från norr till söder: Maipo, Rapel, Curico och Maule. Druvorna till detta vin kommer från vingården Fundo San José. Vingården ligger på en höjd av 115 meter över havet. Stockarna är planterade i nord-sydlig orientering. Stockarna är oympade och planterades 1950 med en täthet av 4 300 stockar per hektar.

  • Skörd

    Druvorna skördades den 26 april. Skördeuttaget var åtta ton per hektar. Skörden skedde något tidigare än vanligt, vilket berodde på en ovanligt varm sommar som medförde en risk för att druvorna skulle torka.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna sorterades två gånger, först som hela klasar och sedan en gång till efter avstjälkningen. Inledande kallmaceration vid en temperatur av 8°C i cirka fem dagar. Jäsningen skedde på ståltankar vid en temperatur av 26°C med naturliga jäststammar. Överpumpning av musten över skalhatten genomfördes vid behov.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på franska och amerikanska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    212