,
  • Villa CalcinaiaNr 95537

  • Casara ,
  • Italien
    , Toscana , Colli della Toscana Centrale
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Colli della Toscana Centrale

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, plommon, mynta, svart te och choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-05-18
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, plommon, mynta och choklad.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Fattoria di Calcinaia

  • Om producenten

    Fattoria di Calcinaia ligger i Chianti Classico och ägs av familjen Capponi sedan 1524. Sedan årgången 2014 är produktionen certifierad ekologisk. Egendomen drivs av greve Sebastiano Capponi, vinmakare är Federico Staderini.

  • Leverantör

    Kiviks Musteri AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen och skalmaceration i 18 dagar på cementankar vid en temperatur av maximalt 29°C. Under denna tid tappades vinet om till nya kar fyra till sex gånger.

  • Lagring

    Vinet lagrades i två år på franska ekfat om 225 liter. Efter buteljeringen vilade vinet ytterligare ett år på flaska hos producenten innan det släpptes till försäljning.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i september.

  • Odlingsområde

    Colli della Toscana Ce ntrale ligger i centrala Toscana. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ursprungligen planterades med merlot 1967. Vingården ligger på den nordöstra sluttningen på en av kullarna vid Villa Calcinaia i Greve i Chianti.

  • Jordmån

    Sandblandad lera på de nedre delen av kullen. Närmre toppen av kullen består jordmånen av silt och stenar, så kallad "galestro".

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2018-05-18
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, plommon, mynta och choklad.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Fattoria di Calcinaia

  • Om producenten

    Fattoria di Calcinaia ligger i Chianti Classico och ägs av familjen Capponi sedan 1524. Sedan årgången 2014 är produktionen certifierad ekologisk. Egendomen drivs av greve Sebastiano Capponi, vinmakare är Federico Staderini.

  • Leverantör

    Kiviks Musteri AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsningen och skalmaceration i 18 dagar på cementankar vid en temperatur av maximalt 29°C. Under denna tid tappades vinet om till nya kar fyra till sex gånger.

  • Lagring

    Vinet lagrades i två år på franska ekfat om 225 liter. Efter buteljeringen vilade vinet ytterligare ett år på flaska hos producenten innan det släpptes till försäljning.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i september.

  • Odlingsområde

    Colli della Toscana Ce ntrale ligger i centrala Toscana. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ursprungligen planterades med merlot 1967. Vingården ligger på den nordöstra sluttningen på en av kullarna vid Villa Calcinaia i Greve i Chianti.

  • Jordmån

    Sandblandad lera på de nedre delen av kullen. Närmre toppen av kullen består jordmånen av silt och stenar, så kallad "galestro".

  • Kr/l - jämförpris

    332