,
  • Villa RighettiNr 76308

  • Ripasso ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Valpolicella Ripasso
  • 70:-
  • Flaska , 375 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Valpolicella Ripasso

Kryddig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, kanel, tobak, choklad, plommon och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-01-02
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, choklad, plommon och läder.

  • Råvaror

    80% , 17% rondinella och 3% molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien.

  • Producent

    Luigi Righetti

  • Om producenten

    Familjen Righettis första vinkällare byggdes 1909 av Angelo Righetti. Idag drivs företaget av Angelos sonson Luigi och Luigis söner Gianmaria och Giuseppe.

  • Leverantör

    Nelex Beverage AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella Classico ligger nordväst om Verona i Venetien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    186,67

  • Säljstart

    2016-01-02
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, choklad, plommon och läder.

  • Råvaror

    80% , 17% rondinella och 3% molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien.

  • Producent

    Luigi Righetti

  • Om producenten

    Familjen Righettis första vinkällare byggdes 1909 av Angelo Righetti. Idag drivs företaget av Angelos sonson Luigi och Luigis söner Gianmaria och Giuseppe.

  • Leverantör

    Nelex Beverage AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella Classico ligger nordväst om Verona i Venetien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    186,67


Förpackningar