,
  • Viña Pedrosa ReservaNr 90412

  • Bodegas Hnos Pérez Pascuas ,
  • Spanien
    , Ribera del Duero
  • 279:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Ribera del Duero

Kryddig, nyanserad smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, kakao, kokos, kryddpeppar, kaffe och mynta. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2017-07-07
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, choklad, kokos, kryddpeppar och mynta.

  • Råvaror

    90% och 10% .

  • Producent

    Bodegas Hnos Pérez Pascuas

  • Om Producenten

    Bodegan Hnos Pérez Pascuas grundades 1980 av de tre bröderna Adolfo, Benjamin och Manuel Pérez Pascuas. De ville själva vinifiera druvorna från deras fars, Mauros, ägor. Egendomen omfattar 135 hektar vinodlingar. Vinmakare är José Manuel Pérez Ovejas. 90 procent av vinodlingarna är planterade med tempranillo och 10 procent är planterade med cabernet sauvignon.

  • Leverantör

    Viña Española AB

  • Lagring

    Vinet lagrades i två år på ekfat. Vinet vilade på butelj hos producenten under ytterligare ett och ett halvt år innan det gick till försäljning.

  • Odlingsområde

    Ribera del Duero ligger längs floden Duero i Kastilien-León. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vinodlingar i kommunen Pedrosa del Duero som ligger på 800 meters höjd över havet.

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    372

Flagga Spanien
Spanien
Vinkartboken

Världens största vinodlingsareal

Spanien har med drygt 1 miljon hektar världens överlägset största vinodlingsareal, men hamnar ändå bara på tredje plats i produktionsvolym. Detta beror på att många vinområden är glest planterade och brist på regn gör avkastningen låg. Sedan 1996 är dock konstbevattning tillåten, omkring 25 procent är konstbevattnat, vilket öppnat upp för vinodling i tidigare torra områden.
I takt med att allt fler producenter, såväl stora kooperativ som mindre privata egendomar, investerat i modern utrustning och anammat moderna metoder har vinerna blivit allt bättre.

Mer än Rioja

Mest odlade druvan är den gröna airén, de blå tempranillo och garnacha (grenache) kommer på andra respektive tredje plats. Tempranillo är druvan som satt Spanien på vinkartan och några av de främsta distrikten är Rioja och Ribera del Duero, men fler har fått internationell uppmärksamhet, till exempel Priorat, Montsant, Somontano, Toro, Bierzo och Rías Baixas.
Det mousserande vinet cava får sin andra jäsning på flaska – precis som i champagne. Sherry är en spansk klassiker som görs i alla skepnader från kruttorr till mycket söt stil.

Läs mer om viner från Spanien
Karta Spanien