Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Vino Nobile di MontepulcianoNr 95643

  • Tenuta di Gracciano della Seta ,
  • Italien
    , Toscana , Vino Nobile di Montepulciano
  • 185:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Vino Nobile di Montepulciano

Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade tranbär, sandelträ, kanel, jordgubbar, kakao, rosmarin, tobak och pomerans. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, sandelträ, kanel, jordgubbar, ljus choklad, salvia och nougat.

  • Råvaror

    , canaiolo och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vino Nobile di Montepulciano fick sin DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) 1980. Vinodlingarna i området omfattar drygt 820 hektar. Vin från detta område måste innehålla minst 70 procent av den blå druvsorten sangiovese, lokalt kallad prugnolo gentile.

  • Producent

    Tenuta di Gracciano della Seta

  • Om producenten

    Tenuta di Gracciano della Seta ligger i Montepulciano. Deras vinkällare började användas i mitten av 1800-talet. Egendomen omfattade ursprungligen 400 hektar odlingar och förutom vin producerade man även andra jordbruksprodukter. Idag består ägorna av 70 hektar, varav 20 hektar är planterade med druvor. Företaget drivs sedan 2013 av Giorgio della Seta.

  • Leverantör

    Stellan Kramer AB

  • Odlingsområde

    Vino Nobile di Montepulciano är beläget söder om Florens i Toscana. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar planterade 1970, 1993, 1997 och 1999. Vingårdarna är Rovisci, Maramai och Toraia. Planteringstätheten är 3 300 för de äldsta och 4 500 - 5 000 för de som planterats senast. Vinrankorna är uppbundna enligt guyot.

  • Jordmån

    Slamjord och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand under de två första veckorna i oktober. Skördeuttaget var 40 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    20 - 25 dagars jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar vid 28°C. Daglig överpumpning av skalmassorna.

  • Lagring

    Delar av vinet har lagrats 18 månader i franska ektunnor om fem hektoliter, så kallade tonneaux, som var ett, två och tre år gamla. Andra delar av vinet har lagrats på franska och slavonska ekfat om 50 och 25 hektoliter.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    246,67

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, sandelträ, kanel, jordgubbar, ljus choklad, salvia och nougat.

  • Råvaror

    , canaiolo och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vino Nobile di Montepulciano fick sin DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) 1980. Vinodlingarna i området omfattar drygt 820 hektar. Vin från detta område måste innehålla minst 70 procent av den blå druvsorten sangiovese, lokalt kallad prugnolo gentile.

  • Producent

    Tenuta di Gracciano della Seta

  • Om producenten

    Tenuta di Gracciano della Seta ligger i Montepulciano. Deras vinkällare började användas i mitten av 1800-talet. Egendomen omfattade ursprungligen 400 hektar odlingar och förutom vin producerade man även andra jordbruksprodukter. Idag består ägorna av 70 hektar, varav 20 hektar är planterade med druvor. Företaget drivs sedan 2013 av Giorgio della Seta.

  • Leverantör

    Stellan Kramer AB

  • Odlingsområde

    Vino Nobile di Montepulciano är beläget söder om Florens i Toscana. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar planterade 1970, 1993, 1997 och 1999. Vingårdarna är Rovisci, Maramai och Toraia. Planteringstätheten är 3 300 för de äldsta och 4 500 - 5 000 för de som planterats senast. Vinrankorna är uppbundna enligt guyot.

  • Jordmån

    Slamjord och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand under de två första veckorna i oktober. Skördeuttaget var 40 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    20 - 25 dagars jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar vid 28°C. Daglig överpumpning av skalmassorna.

  • Lagring

    Delar av vinet har lagrats 18 månader i franska ektunnor om fem hektoliter, så kallade tonneaux, som var ett, två och tre år gamla. Andra delar av vinet har lagrats på franska och slavonska ekfat om 50 och 25 hektoliter.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    246,67