,
  • VûlkNr 2037

  • Rubin Cabernet Sauvignon , 2018
  • Bulgarien
    , Trakien
  • 89:-
  • Flaska , 750 ml
Bulgarien
, Trakien

Nyhet

Fruktig, kryddig smak med inslag av fat, svarta vinbär, färska örter, björnbär, muskot, blåbär och lakrits. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Produktinformation

  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, kryddig doft med inslag av fat, svarta vinbär, färska örter, björnbär, kryddor, svarta oliver och lakrits.

  • Råvaror

    60% rubin och 40% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten rubin är en korsning mellan nebbiolo och syrah. Den togs fram i Bulgarien år 1944. Arkeologiska fynd antyder att man odlat vin i Bulgarien från cirka 5 000 - 7 000 år f.Kr.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Aratus

  • Om producenten

    Vinet är tillverkat hos Domaine Menada, ett kooperativ som grundades 1901 - då under namnet Loza Cooperativ. Vingårdarna ligger vid bergskedjan Sredna Gora och omfattar 375 hektar. Förutom rubin och cabernet sauvignon odlar man även mavrud, pinot noir, cabernet franc, merlot, chardonnay, regent, viognier med flera.

  • Leverantör

    Tuesday Wine AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Regionen Trakien är belägen i södra Bulgarien och gränsar till Turkiet och Grekland. Cabernet sauvignon till detta vin kommer från vingårdar om 160 hektar nära byn Elhovo i regionen Stara Zagora. Odlingarna ligger 359 meter över havet. Druvsorten rubin har odlats på 280 meters höjd nära staden Saedinenie i regionen Plovdiv. Vingårdarna omfattar 10 hektar.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand. Cabernet sauvignon plockades 1-5 oktober och rubin 5-9 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    48 timmars inledande kallmaceration vid 8-10 grader. Därefter följde en veckas jäsning och skalmaceration vid 25 grader. Manuell överpumpning av skalmassorna tre gånger om dagen.

  • Lagring

    Delar av vinet har lagrats åtta månader på franska ekfat.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    118,67

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, kryddig doft med inslag av fat, svarta vinbär, färska örter, björnbär, kryddor, svarta oliver och lakrits.

  • Råvaror

    60% rubin och 40% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten rubin är en korsning mellan nebbiolo och syrah. Den togs fram i Bulgarien år 1944. Arkeologiska fynd antyder att man odlat vin i Bulgarien från cirka 5 000 - 7 000 år f.Kr.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Aratus

  • Om producenten

    Vinet är tillverkat hos Domaine Menada, ett kooperativ som grundades 1901 - då under namnet Loza Cooperativ. Vingårdarna ligger vid bergskedjan Sredna Gora och omfattar 375 hektar. Förutom rubin och cabernet sauvignon odlar man även mavrud, pinot noir, cabernet franc, merlot, chardonnay, regent, viognier med flera.

  • Leverantör

    Tuesday Wine AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Regionen Trakien är belägen i södra Bulgarien och gränsar till Turkiet och Grekland. Cabernet sauvignon till detta vin kommer från vingårdar om 160 hektar nära byn Elhovo i regionen Stara Zagora. Odlingarna ligger 359 meter över havet. Druvsorten rubin har odlats på 280 meters höjd nära staden Saedinenie i regionen Plovdiv. Vingårdarna omfattar 10 hektar.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand. Cabernet sauvignon plockades 1-5 oktober och rubin 5-9 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    48 timmars inledande kallmaceration vid 8-10 grader. Därefter följde en veckas jäsning och skalmaceration vid 25 grader. Manuell överpumpning av skalmassorna tre gånger om dagen.

  • Lagring

    Delar av vinet har lagrats åtta månader på franska ekfat.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    118,67