,
  • WaraWaraNr 6868

  • Cabernet Sauvignon , 2016
  • Australien
    , , Coonawarra
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Coonawarra

Fruktigt, smakrikt vin med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mörk choklad, ceder, plommon, kaffe och mynta. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.


  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    2017-06-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mynta, mörk choklad, plommon och kaffe.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    CW Wines

  • Om Producenten

    CW wines är familjägt sedan 2004 av familjen Tranter. Vinmakare är Ben Wurst.

  • Leverantör

    Broadland Wineries AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på en kombination av temperaturkontrollerade ståltankar och rotorfermentorer.

  • Lagring

    Vinet lagrades i 14 månader på franska ekfat om 300 liter. Ekfatens ålder varierar, mellan ett till fem år gamla.

  • Skörd

    Druvorna skördades maskinellt den 1 och 10 april.

  • Odlingsområde

    Coonawarra ligger i delstaten South Australias sydöstra hörn, 40 mil söder om Adelaide. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar i Coonawarra.

  • Jordmån

    Terra rossa - röd krithaltig lerjord över porös kalksten.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

Flagga Australien
Australien
Vinkartboken

Utvecklingen av Australiens moderna vinindustri tog sin början under 1950-talet, då produktionen lades om från starkvin till bordsvin. Kombinationen av gynnsamt klimat, stora odlingsarealer och nyetableringar i svalare områden, avancerad teknologi och välutbildade vinmakare har sedan dess gjort att Australien förknippats med både fruktiga och "publiktillvänliga" viner i de lägre prisklasserna och prestigeviner av högsta klass och pris.

Kvalitet före kvantitet

Under några år har den australiska vinnäringen lidit av viss växtvärk, i form av överproduktion. Men medan den behandlas, bland annat genom lägre skördeuttag, kan vi fortsätta att njuta av Australiens unika viner i gamla traditionella stilar, och upptäcka de nya viner som ständigt skapas här.

Man odlar till exempel så vitt skilda druvsorter som de gröna viognier och arneis samt de blå sangiovese och nebbiolo för att nämna några.

Trenden är att fler och fler producenter satsar mer på kvalitet än kvantitet. Australien har under lång tid legat i framkant vad gäller både framtagande och användande av modern teknik för såväl odling, skörd som framställning av vin, samt att man anpassat och implementerat klassiska tekniker från Europa, i den egna vinindustrin.

Läs mer om viner från Australien
Karta Australien