,
  • WildwuxNr 2911

  • Österrike
    , Burgenland
  • 120:-
  • Flaska , 750 ml
Österrike
, Burgenland

Ekologiskt

Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, skogshallon, svartpeppar, örter, blåbär, körsbär och choklad. Serveras vid cirka 16°C till rätter av fläsk- eller lammkött.


  • Säljstart

    2017-03-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, blålila färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, skogshallon, svartpeppar, örter, blåbär och choklad.

  • Råvaror

    30% zweigelt, 27% sankt laurent, 27% , 11% blaufränkish och 5% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är ett naturvin.

  • Producent

    Birgit Braunstein KG

  • Om Producenten

    Firman ägs och drivs av Birgit Braunstein som tog över familjegården 2001. Birgit är också vinmakare. Familjen har odlat druvor på familjens gård sedan 1632. Egendomen om 22 hektar är planterad med de blå druvsorterna blaufränkish, zweigelt, merlot, sankt laurent, pinot noir samt de gröna druvsorterna pinot blanc, chardonnay och welschriesling. Birgit har alltid haft i fokus långsiktig hållbarhet och har varit ekologiskt certifierad sedan 2006. Från och med årgång 2016 så är Birgit även biodynamiskt certifierad.

  • Leverantör

    LarCap AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades. Därefter jäsning och skalmaceration vid en temperatur av 25-30°C i tre veckor, med nedtryckning av skalmassan två gånger dagligen.

  • Lagring

    Hälften av vinet har lagrats i ett år på en kombination av 50 procent franska och 50 procent österrikiska ekfat.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i mitten av oktober. Skördeuttaget var cirka 2 500 kilo druvor per hektar.

  • Odlingsområde

    Regionen Burgenland ligger i landets östra del, nära gränsen till Ungern. Den består av fyra deldistrikt: Neusiedlersee, Neusiedlersee-Hügelland, Mittelburgenland och Südburgenland. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som ligger vid staden Purbach am Neusiedlersee. Vingården ligger på en höjd av 120-150 meters höjd över havet, i sydostlig riktning.

  • Jordmån

    Sand- och lerjord.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    160

Flagga Österrike
Österrike
Vinkartboken

Österrike har en av Europas äldsta vinkulturer, som utvecklats till ett av våra mest moderna vinländer. I dag uppvisar Österrike många likheter med Tyskland vad gäller druvsorter och vinlagstiftning.

Det vita dominerar vinproduktionen

Vitt vin dominerar produktionen men jämfört med de tyska är de österrikiska vinerna nästan alltid torra och tack vare det något varmare klimatet oftast fylligare och mer rika på alkohol.

Här finns även en betydande produktion av söta vita viner i världsklass och en ökande andel rött vin. Den gröna druvan grüner veltliner är nästan synonymt med vita viner från Österrike. Den ger kryddiga och friska viner – de bästa utvecklas med lagring.

Läs mer om viner från Österrike
Karta Österrike