Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Wooing TreeNr 95277

  • Pinot Noir ,
  • Nya Zeeland
    , Central Otago
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Central Otago

Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, muskot, körsbär, nougat, ingefära och blodapelsin. Serveras vid cirka 16°C till feta eller vilda fåglar, eller till inte alltför smakrika rätter av fläsk- eller lammkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Tillfälligt slut hos leverantör

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, sandelträ, körsbär, nougat, skogshallon och ingefära.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Chile, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Wooing Tree Vineyard

  • Om producenten

    Wooing Tree Vineyard grundades 2002 av Steve och Thea Farquharson, samt Jane (Steves syster) och Geoff Bews. När vingården skulle anläggas, behövdes en hel del träd rensas undan, men man behöll ett 80-årigt träd mitt i vingården, Wooing Tree. Trädet var en traditionell mötesplats för traktens kärlekspar, och är så än idag, då det ofta används som plats för vigslar och frierier. Vinmakare är Peter Bartle.

  • Leverantör

    JPC Wines AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde. Druvorna till detta vin kommer från Wooing Tree Vineyard egna vingård. Pinot noirdruvorna till detta vin är av Dijon-klonerna 115, 777 och 5.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand 2 - 6 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Kallmaceration i fem till sju dagar. Under jäsningen skedde manuell nedtryckning av skalmassan tre gånger per dag. Vinet jäste i hela klasar.

  • Lagring

    Vinet har lagras på franska ekfat i 10 månader.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, sandelträ, körsbär, nougat, skogshallon och ingefära.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Chile, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Wooing Tree Vineyard

  • Om producenten

    Wooing Tree Vineyard grundades 2002 av Steve och Thea Farquharson, samt Jane (Steves syster) och Geoff Bews. När vingården skulle anläggas, behövdes en hel del träd rensas undan, men man behöll ett 80-årigt träd mitt i vingården, Wooing Tree. Trädet var en traditionell mötesplats för traktens kärlekspar, och är så än idag, då det ofta används som plats för vigslar och frierier. Vinmakare är Peter Bartle.

  • Leverantör

    JPC Wines AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde. Druvorna till detta vin kommer från Wooing Tree Vineyard egna vingård. Pinot noirdruvorna till detta vin är av Dijon-klonerna 115, 777 och 5.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand 2 - 6 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Kallmaceration i fem till sju dagar. Under jäsningen skedde manuell nedtryckning av skalmassan tre gånger per dag. Vinet jäste i hela klasar.

  • Lagring

    Vinet har lagras på franska ekfat i 10 månader.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67