Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

,
  • XanaduNr 92588

  • Cabernet Sauvignon ,
  • Australien
    , , South West Australia , Margaret River
  • 219:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , South West Australia , Margaret River

Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, örter, blåbär och kakao. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, örter och mörk choklad.

  • Råvaror

    92% , 5% och 3% petit verdot.

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot, cabernet franc, malbec och petit verdot.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Xanadu Wines

  • Om producenten

    Xanadu Wines grundades av John och Etienne Lagan, som planterade sin första vingård 1977. Familjen Rathbone köpte egendomen 2005. Vinmakare är Glenn Goodall.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Margaret River ligger 20 mil söder om staden Perth, i delstaten Western Australia. Det har funnits mindre vinodlingar i området sedan 1830-talet, då de första européerna bosatte sig där. I början av 1900-talet ökade odlingarna markant, då italienska immigranter utökade odlingsarealen och vinproduktionen i området. 57 procent av druvorna kommer från producentens egna vingårdar Boodjidup and Stevens Road som ligger i Wallcliffe, en underregion till Margaret River. Resterande del kom från vingårdar i Wallcliffe, Wilyabrup, Treeton och Geographe.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades och jäste därefter i en kombination av slutna och öppna jästankar. Jäsningen pågick i sju till åtta dagar vid 24 – 26°C. Regelbunden överpumpning samt nedtryckning för hand av skalmassorna. Efter avslutat alkoholjäsning fick vinet ligga ytterligare fyra veckor tillsammans med skalmassorna innan det tappas över på fat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat, varav 40 procent var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    292

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, örter och mörk choklad.

  • Råvaror

    92% , 5% och 3% petit verdot.

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot, cabernet franc, malbec och petit verdot.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Xanadu Wines

  • Om producenten

    Xanadu Wines grundades av John och Etienne Lagan, som planterade sin första vingård 1977. Familjen Rathbone köpte egendomen 2005. Vinmakare är Glenn Goodall.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Margaret River ligger 20 mil söder om staden Perth, i delstaten Western Australia. Det har funnits mindre vinodlingar i området sedan 1830-talet, då de första européerna bosatte sig där. I början av 1900-talet ökade odlingarna markant, då italienska immigranter utökade odlingsarealen och vinproduktionen i området. 57 procent av druvorna kommer från producentens egna vingårdar Boodjidup and Stevens Road som ligger i Wallcliffe, en underregion till Margaret River. Resterande del kom från vingårdar i Wallcliffe, Wilyabrup, Treeton och Geographe.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades och jäste därefter i en kombination av slutna och öppna jästankar. Jäsningen pågick i sju till åtta dagar vid 24 – 26°C. Regelbunden överpumpning samt nedtryckning för hand av skalmassorna. Efter avslutat alkoholjäsning fick vinet ligga ytterligare fyra veckor tillsammans med skalmassorna innan det tappas över på fat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat, varav 40 procent var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    292