,
  • ZenatoNr 12324

  • Ripassa Superiore ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Valpolicella Classico
  • 209:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Valpolicella Classico

Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, kaffe, mörk choklad och vanilj. Serveras vid 16-18°C till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till lagrade hårdostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    2002-06-03
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kaffe, plommon, choklad, lakrits och vanilj.

  • Råvaror

    85% , 10% rondinella och 5% oseleta.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Ursprungsangivelsen Valpolicella Classico med tillägget Superiore kan fås - om druvorna har en något högre mognadsgrad vid skörden än druvor för "vanlig" valpolicella samt om vinet lagrats en viss period. Ripasso innebär att vinet jäst ytterligare en gång tillsammans med den skalmassa som blivit över vid tillverkningen av amarone.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Zenato

  • Om producenten

    Företaget Zenato skapades 1960 av Sergio and Carla Zenato som fortfarande driver varumärket tillsammans med deras barn Nadia och Albert. Deras vingårdar är belägna i området runt Gardasjön.

  • Leverantör

    Fine Brands Sweden AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter jäsning blandas vinet med pressrester från Amarone och får jäsa en andra gång i sju till åtta dagar vid 25-28°C, enligt ripassometoden.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18 månader på ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    278,67

  • Säljstart

    2002-06-03
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kaffe, plommon, choklad, lakrits och vanilj.

  • Råvaror

    85% , 10% rondinella och 5% oseleta.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Ursprungsangivelsen Valpolicella Classico med tillägget Superiore kan fås - om druvorna har en något högre mognadsgrad vid skörden än druvor för "vanlig" valpolicella samt om vinet lagrats en viss period. Ripasso innebär att vinet jäst ytterligare en gång tillsammans med den skalmassa som blivit över vid tillverkningen av amarone.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Zenato

  • Om producenten

    Företaget Zenato skapades 1960 av Sergio and Carla Zenato som fortfarande driver varumärket tillsammans med deras barn Nadia och Albert. Deras vingårdar är belägna i området runt Gardasjön.

  • Leverantör

    Fine Brands Sweden AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter jäsning blandas vinet med pressrester från Amarone och får jäsa en andra gång i sju till åtta dagar vid 25-28°C, enligt ripassometoden.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18 månader på ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    278,67