Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Tisdag 25/2 går det inte att beställa hemleverans. Från och med 26/2 beställer du enklast hemleverans på beta.systembolaget.se.

,
  • ZiereisenNr 92717

  • Tschuppen Pinot Noir ,
  • Tyskland
    ,
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Tyskland
,

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, körsbär, kryddpeppar, blodapelsin, ingefära, lingon och sandelträ. Serveras vid 16-18°C till vegetariska rätter, eller till ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-02-14
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, körsbär, kryddpeppar, blodapelsin, ingefära, sandelträ och torkade jordgubbar.

  • Råvaror

    Blauer spätburgunder ().

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir, som även kallas för spätburgunder eller blauburgunder i Tyskland, är landets tredje mest planterade druva. Intresset för denna druva har ökat markant i Tyskland och odlingsarealen har tredubblats under de senaste 25 åren.

  • Producent

    Weingut Ziereisen

  • Om producenten

    Familjen Ziereisen har odlat vin, frukt och grönsaker under lång tid men det var först 1993 som deras vinproduktion tog fart. Egendomen omfattar 16 hektar och ligger på gränsen mot Schweiz i en del av Baden som kallas Markgräflerland. Företaget drivs av Hanspeter Ziereisen och odlingen drivs enligt ekologiska principer men är inte ekologiskt certifierade. Förutom Chasselas odlar man även pinot noir och syrah.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Baden är ett vidsträckt område i sydvästra Tyskland. Distriktet följer floden Rhens högra strand, från Bodensjön till strax norr om Mannheim. Druvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Tschuppen beläget på toppen av de sluttande vingårdarna i Efringen-Kirchen. Vinstockarna är planterade 1985 samt 2005.

  • Jordmån

    Kalksten under ett lager av loess.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sex veckors jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar. Vinifieringen skedde utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    Vinet har lagrats i cirka 22 månader på stora, gamla ekfat om 225 liter. Vinet är buteljerat utan klarning eller filtrering.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2020-02-14
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, körsbär, kryddpeppar, blodapelsin, ingefära, sandelträ och torkade jordgubbar.

  • Råvaror

    Blauer spätburgunder ().

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir, som även kallas för spätburgunder eller blauburgunder i Tyskland, är landets tredje mest planterade druva. Intresset för denna druva har ökat markant i Tyskland och odlingsarealen har tredubblats under de senaste 25 åren.

  • Producent

    Weingut Ziereisen

  • Om producenten

    Familjen Ziereisen har odlat vin, frukt och grönsaker under lång tid men det var först 1993 som deras vinproduktion tog fart. Egendomen omfattar 16 hektar och ligger på gränsen mot Schweiz i en del av Baden som kallas Markgräflerland. Företaget drivs av Hanspeter Ziereisen och odlingen drivs enligt ekologiska principer men är inte ekologiskt certifierade. Förutom Chasselas odlar man även pinot noir och syrah.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Baden är ett vidsträckt område i sydvästra Tyskland. Distriktet följer floden Rhens högra strand, från Bodensjön till strax norr om Mannheim. Druvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Tschuppen beläget på toppen av de sluttande vingårdarna i Efringen-Kirchen. Vinstockarna är planterade 1985 samt 2005.

  • Jordmån

    Kalksten under ett lager av loess.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Sex veckors jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar. Vinifieringen skedde utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    Vinet har lagrats i cirka 22 månader på stora, gamla ekfat om 225 liter. Vinet är buteljerat utan klarning eller filtrering.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    238,67