,
  • By.OttNr 90306

  • Rosé ,
  • Frankrike
    , , Côtes de Provence
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Côtes de Provence

Bärig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av smultron, vattenmelon, rabarber, örter och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till fisk- och kycklingrätter eller sallader.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-05-27
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig, ungdomlig doft med inslag av smultron, vattenmelon, röda vinbär, örter och citrus.

  • Råvaror

    60% , 25% cinsault, 10% och 5% .

  • Övrigt

    Rosévin tillverkas vanligtvis som rött vin. Blå druvor krossas följt av en kortare tids skalmaceration. Druvans färg sitter i skalet och avlägsnar man skalresterna tidigare får musten en rosa färg. Man kan också tillverka rosé på samma sätt som man göra vitt vin, genom att pressa blå druvor mycket försiktigt. Bara i undantagsfall blandas rött och vitt vin för att göra rosé.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Domaines Ott

  • Om producenten

    Domaine Ott grundades då Marcel Ott, efter att rest runt i Frankrikes vindistrikt, hittade egendomen Château de Selle i Taradeau 1930 köpte han sin andra egendom, Clos Mireille som ligger nära havet i La Londe Les Maures. Han köpte en tredje egendom, Château Romassan i Bandol, 1956. Idag drivs egendomarna av kusinerna Christian och Jean-François och vinerna produceras i samarbete med vinmakarteamet från champagnehuset Louis Roederer.

  • Leverantör

    Vinunic AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2020-05-27
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig, ungdomlig doft med inslag av smultron, vattenmelon, röda vinbär, örter och citrus.

  • Råvaror

    60% , 25% cinsault, 10% och 5% .

  • Övrigt

    Rosévin tillverkas vanligtvis som rött vin. Blå druvor krossas följt av en kortare tids skalmaceration. Druvans färg sitter i skalet och avlägsnar man skalresterna tidigare får musten en rosa färg. Man kan också tillverka rosé på samma sätt som man göra vitt vin, genom att pressa blå druvor mycket försiktigt. Bara i undantagsfall blandas rött och vitt vin för att göra rosé.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Domaines Ott

  • Om producenten

    Domaine Ott grundades då Marcel Ott, efter att rest runt i Frankrikes vindistrikt, hittade egendomen Château de Selle i Taradeau 1930 köpte han sin andra egendom, Clos Mireille som ligger nära havet i La Londe Les Maures. Han köpte en tredje egendom, Château Romassan i Bandol, 1956. Idag drivs egendomarna av kusinerna Christian och Jean-François och vinerna produceras i samarbete med vinmakarteamet från champagnehuset Louis Roederer.

  • Leverantör

    Vinunic AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    238,67