,
  • Château de l'EscarelleNr 92447

  • Croix d'Engardin Rosé ,
  • Frankrike
    , , Coteaux Varois en Provence
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Coteaux Varois en Provence

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, örter, röda vinbär, hallon och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till fisk- och kycklingrätter eller sallader.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-09
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av smultron, apelsinblommor, röda vinbär, rabarber och hallon.

  • Råvaror

    50% , 40% och 10% cinsault.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Chateau de l'Escarelle

  • Om producenten

    Egendomen Chateau de l'Escarelle omfattar cirka 100 hektar vinodlingar i Provence. Förutom rosé tillverkar man även en mindre del vitt och rött vin. . Från och med årgången 2020 är produktionen ekologiskt certifierad.

  • Leverantör

    Wine Affair Scandinavia AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Området Coteaux Varois en Provence omfattar 2 500 hektar, och ligger ett par mil norr om Toulon. 88 procent av produktionen i området är rosévin. Druvorna till detta vin kommer från en enskild vingård planterad cirka 500 meter över havet.

  • Jordmån

    Lera, kalksten och sand.

  • Skörd

    Druvorna skördades tidigt om morgonen.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressas följt av en kortare tids skalmaceration. Musten kylstabilseras och därefter jäser vinet. Ingen malolaktisk omvandling.

  • Lagring

    Vinet lagrades en kortare tid tillsammans med sin jästfällning på ståltank.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2020-06-09
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av smultron, apelsinblommor, röda vinbär, rabarber och hallon.

  • Råvaror

    50% , 40% och 10% cinsault.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Chateau de l'Escarelle

  • Om producenten

    Egendomen Chateau de l'Escarelle omfattar cirka 100 hektar vinodlingar i Provence. Förutom rosé tillverkar man även en mindre del vitt och rött vin. . Från och med årgången 2020 är produktionen ekologiskt certifierad.

  • Leverantör

    Wine Affair Scandinavia AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Området Coteaux Varois en Provence omfattar 2 500 hektar, och ligger ett par mil norr om Toulon. 88 procent av produktionen i området är rosévin. Druvorna till detta vin kommer från en enskild vingård planterad cirka 500 meter över havet.

  • Jordmån

    Lera, kalksten och sand.

  • Skörd

    Druvorna skördades tidigt om morgonen.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressas följt av en kortare tids skalmaceration. Musten kylstabilseras och därefter jäser vinet. Ingen malolaktisk omvandling.

  • Lagring

    Vinet lagrades en kortare tid tillsammans med sin jästfällning på ståltank.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    332