Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Clos CibonneNr 90357

  • Cuvée Caroline ,
  • Frankrike
    , , Côtes de Provence
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Côtes de Provence

Fruktig, kryddig smak med inslag av fat, inslag av jordgubbar, torkade aprikoser, apelsinblommor, nätmelon och lagerblad. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Tillfälligt slut hos leverantör

  • Säljstart

    2020-06-02
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Fruktig, kryddig doft med inslag av fat, inslag av jordgubbar, persika, apelsinblommor, nätmelon och lagerblad.

  • Råvaror

    90% tibouren och 10% .

  • Övrigt

    Tibouren är en blå druva som härstammar från Mesopotamien. Idag odlas den framförallt i Provence där den används primärt till rosévin. Druvan kallas även Antibois. Den odlas även i Tyskland, där under namnet Geysserin.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Clos Cibonne

  • Om producenten

    Clos Cibonne grundades i slutet av 1700-talet av Jean-Baptiste de Cibon, som var kapten i flottan. Vid hans död 1797 såldes vingården till den nuvarande ägaren - familjen Roux. Vinodlingen upphörde under lång tid men återupptogs när André Roux planterade de nuvarande vingårdarna med druvsorten tibouren på 1930-talet. Vinmakare är Claude Deforges, make till Brigitte Roux Deforges.

  • Leverantör

    Robert Rask Vinhandel

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Le Pradet i västra delen av Provence. Vingårdarna omfattar 15 hektar och ligger 800 meter från Medelhavet. Här drar den hårda mistralvinden fram och hjälper till att hålla borta svampsjukdomar och röta från vingården.

  • Jordmån

    Skifferrika lerjordar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas och pressas försiktigt under cirka tre timmar. Musten har endast skalkontakt under pressningen och dras sedan över till ståltankar för att kylas ned. Jäsningen startar sedan långsamt och när jäsningen kommit igång dras musten över till franska ekfat om 300 liter för att fortsätta jäsa i cirka en vecka. Ingen tillsatt jäst har använts.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tillsammans med sin jästfällning i cirka tio månader på de fat det jäst i. Under de första månaderna rörs jästfällningen om dagligen. En fjärdedel av faten byts ut varje år.

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2020-06-02
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Fruktig, kryddig doft med inslag av fat, inslag av jordgubbar, persika, apelsinblommor, nätmelon och lagerblad.

  • Råvaror

    90% tibouren och 10% .

  • Övrigt

    Tibouren är en blå druva som härstammar från Mesopotamien. Idag odlas den framförallt i Provence där den används primärt till rosévin. Druvan kallas även Antibois. Den odlas även i Tyskland, där under namnet Geysserin.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Clos Cibonne

  • Om producenten

    Clos Cibonne grundades i slutet av 1700-talet av Jean-Baptiste de Cibon, som var kapten i flottan. Vid hans död 1797 såldes vingården till den nuvarande ägaren - familjen Roux. Vinodlingen upphörde under lång tid men återupptogs när André Roux planterade de nuvarande vingårdarna med druvsorten tibouren på 1930-talet. Vinmakare är Claude Deforges, make till Brigitte Roux Deforges.

  • Leverantör

    Robert Rask Vinhandel

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Le Pradet i västra delen av Provence. Vingårdarna omfattar 15 hektar och ligger 800 meter från Medelhavet. Här drar den hårda mistralvinden fram och hjälper till att hålla borta svampsjukdomar och röta från vingården.

  • Jordmån

    Skifferrika lerjordar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas och pressas försiktigt under cirka tre timmar. Musten har endast skalkontakt under pressningen och dras sedan över till ståltankar för att kylas ned. Jäsningen startar sedan långsamt och när jäsningen kommit igång dras musten över till franska ekfat om 300 liter för att fortsätta jäsa i cirka en vecka. Ingen tillsatt jäst har använts.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tillsammans med sin jästfällning i cirka tio månader på de fat det jäst i. Under de första månaderna rörs jästfällningen om dagligen. En fjärdedel av faten byts ut varje år.

  • Kr/l - jämförpris

    332