Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Coteaux d'Aix en ProvenceNr 2237

  • Gassier , 2019
  • Frankrike
    , , Coteaux d'Aix-en-Provence
  • 259:-
  • Box , 2250 ml
Frankrike
, , Coteaux d'Aix-en-Provence

Ekologiskt

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, lavendel, hallon, rabarber och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C till fiskrätter, sallader eller till kyckling.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Blek, orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av smultron, örter, hallon och blodgrapefrukt.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna grenache, cinsault och syrah odlas framförallt i södra Frankrike, exempelvis i Provence, där de ofta kompletterar varandra i blandningar.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Gassier en Provence

  • Om producenten

    Château Gassier är familjeägt och drivs av Georges Gassier. Egendomen ligger vid foten av berget Sainte Victoire, några kilometer från staden Aix-en-Provence, i hjärtat av Provence. Chefsvinmakare är Guillaume Cordonis.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Coteaux d'Aix-en-Provence breder ut sig norr om staden Aix-en-Provence. Distriktet fick appellationsstatus 1985 och omfattar knappt 3 500 hektar vinodlingar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Rosévin tillverkas vanligtvis som rött vin. Blå druvor krossas följt av en kortare tids skalmaceration. Druvans färg sitter i skalet och avlägsnar man skalresterna tidigare får musten en rosa färg. Man kan också tillverka rosé på samma sätt som man göra vitt vin, genom att pressa blå druvor mycket försiktigt. Bara i undantagsfall blandas rött och vitt vin för att göra rosé.

  • Förslutning

    Tappkran

  • Kr/l - jämförpris

    115,11

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Blek, orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av smultron, örter, hallon och blodgrapefrukt.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna grenache, cinsault och syrah odlas framförallt i södra Frankrike, exempelvis i Provence, där de ofta kompletterar varandra i blandningar.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Gassier en Provence

  • Om producenten

    Château Gassier är familjeägt och drivs av Georges Gassier. Egendomen ligger vid foten av berget Sainte Victoire, några kilometer från staden Aix-en-Provence, i hjärtat av Provence. Chefsvinmakare är Guillaume Cordonis.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Coteaux d'Aix-en-Provence breder ut sig norr om staden Aix-en-Provence. Distriktet fick appellationsstatus 1985 och omfattar knappt 3 500 hektar vinodlingar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Rosévin tillverkas vanligtvis som rött vin. Blå druvor krossas följt av en kortare tids skalmaceration. Druvans färg sitter i skalet och avlägsnar man skalresterna tidigare får musten en rosa färg. Man kan också tillverka rosé på samma sätt som man göra vitt vin, genom att pressa blå druvor mycket försiktigt. Bara i undantagsfall blandas rött och vitt vin för att göra rosé.

  • Förslutning

    Tappkran

  • Kr/l - jämförpris

    115,11


Förpackningar