Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Cuvée Prestige CarolineNr 90326

  • Clos Cibonne ,
  • Frankrike
    , , Côtes de Provence
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Côtes de Provence

Fruktig, något kryddig smak med inslag av persika, blodapelsin, muskot, jordgubbar och hibiskusblommor. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött, gärna sallader.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Fruktig, något kryddig doft med inslag av persika, blodapelsin, muskot och hibiskusblommor.

  • Råvaror

    90% tibouren och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Tibouren är en blå druva som härstammar från Mesopotamien. Idag odlas den framförallt i Provence där den används primärt till rosévin. Druvan kallas även Antibois. Den odlas även i Tyskland, där under namnet Geysserin.

  • Producent

    Clos Cibonne

  • Om producenten

    Clos Cibonne grundades i slutet av 1700-talet av Jean-Baptiste de Cibon, som var kapten i flottan. Vid hans död 1797 såldes vingården till den nuvarande ägaren - familjen Roux. Vinodlingen upphörde under lång tid men återupptogs när André Roux planterade de nuvarande vingårdarna med druvsorten tibouren på 1930-talet. Vinmakare är Claude Deforges, make till Brigitte Roux Deforges.

  • Leverantör

    Robert Rask Vinhandel

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Le Pradet i västra delen av Provence. Vingårdarna omfattar 15 hektar och ligger cirka 800 meter från Medelhavet.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas, och pressas därefter varsamt under tre timmar. Förutom den skalkontakt musten har under pressningen sker ingen ytterligare skalmaceration. Musten dras sedan över till ståltankar där den kyls ner, för att hindra att jäsningen drar igång för snabbt. När jäsningen har kommit igång, drar man över musten till franska ekfat om 300 liter. En fjärdedel av faten byts ut varje år. Musten jäser cirka en vecka och vinet får sedan vila tillsammans med jästfällningen i cirka tio månader. De första månaderna rörs jästfällningen om en gång om dagen. Ingen malolaktisk jäsning.

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, orangerosa färg.

  • Doft

    Fruktig, något kryddig doft med inslag av persika, blodapelsin, muskot och hibiskusblommor.

  • Råvaror

    90% tibouren och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Tibouren är en blå druva som härstammar från Mesopotamien. Idag odlas den framförallt i Provence där den används primärt till rosévin. Druvan kallas även Antibois. Den odlas även i Tyskland, där under namnet Geysserin.

  • Producent

    Clos Cibonne

  • Om producenten

    Clos Cibonne grundades i slutet av 1700-talet av Jean-Baptiste de Cibon, som var kapten i flottan. Vid hans död 1797 såldes vingården till den nuvarande ägaren - familjen Roux. Vinodlingen upphörde under lång tid men återupptogs när André Roux planterade de nuvarande vingårdarna med druvsorten tibouren på 1930-talet. Vinmakare är Claude Deforges, make till Brigitte Roux Deforges.

  • Leverantör

    Robert Rask Vinhandel

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Le Pradet i västra delen av Provence. Vingårdarna omfattar 15 hektar och ligger cirka 800 meter från Medelhavet.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas, och pressas därefter varsamt under tre timmar. Förutom den skalkontakt musten har under pressningen sker ingen ytterligare skalmaceration. Musten dras sedan över till ståltankar där den kyls ner, för att hindra att jäsningen drar igång för snabbt. När jäsningen har kommit igång, drar man över musten till franska ekfat om 300 liter. En fjärdedel av faten byts ut varje år. Musten jäser cirka en vecka och vinet får sedan vila tillsammans med jästfällningen i cirka tio månader. De första månaderna rörs jästfällningen om en gång om dagen. Ingen malolaktisk jäsning.

  • Kr/l - jämförpris

    332