,
  • MiravalNr 99111

  • Famille Perrin , 2017
  • Frankrike
    , , Côtes de Provence
  • 175:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Côtes de Provence

Bärig, mycket frisk smak med inslag av smultron, örter, vattenmelon, röda vinbär och citrus. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk, sallader eller till kyckling, eller som sällskapsdryck.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-05-04
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, rosa färg.

  • Doft

    Bärig, örtig doft med inslag av smultron, lavendel, rabarber, röda vinbär och citrus.

  • Råvaror

    Cinsault, , och rolle.

  • Producent

    Famille Perrin

  • Om producenten

    Vinmakare är familjen Perrin.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna av cinsault, grenache och rolle pressades direkt. En del av syrahdruvorna vinifierades med så kallad saignéemetod, vilket innebär att del av juicen tappas av för att vinifieras till rosévin. Jäsningen skedde till största delen på temperaturkontrollerade ståltankar. En liten del must jäste på ekfat med batonnage, omrörning av jästfällningen.

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice.

  • Jordmån

    Lera och kalksten. Vingårdarna är delvis terrasserade, och ligger på en höjd av 350 meter över havet.

  • Kr/l - jämförpris

    233,33

  • Säljstart

    2018-05-04
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, rosa färg.

  • Doft

    Bärig, örtig doft med inslag av smultron, lavendel, rabarber, röda vinbär och citrus.

  • Råvaror

    Cinsault, , och rolle.

  • Producent

    Famille Perrin

  • Om producenten

    Vinmakare är familjen Perrin.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna av cinsault, grenache och rolle pressades direkt. En del av syrahdruvorna vinifierades med så kallad saignéemetod, vilket innebär att del av juicen tappas av för att vinifieras till rosévin. Jäsningen skedde till största delen på temperaturkontrollerade ståltankar. En liten del must jäste på ekfat med batonnage, omrörning av jästfällningen.

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice.

  • Jordmån

    Lera och kalksten. Vingårdarna är delvis terrasserade, och ligger på en höjd av 350 meter över havet.

  • Kr/l - jämförpris

    233,33