Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

Viktig information

Ska du beställa till butik, ombud eller som hemleverans inför midsommar? Var gärna ute i god tid. Läs mer om våra leveranstider.

,
  • Pícaro del Águila ClareteNr 92491

  • Spanien
    , Kastilien-León , Ribera del Duero
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Kastilien-León , Ribera del Duero

Ekologiskt

Fruktig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, mogna jordgubbar, tranbär, apelsinskal, nötter och vanilj. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, rödrosa färg.

  • Doft

    Fruktig, kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, körsbär, röda äpplen, nötter, apelsinskal och vanilj.

  • Råvaror

    , garnacha, bobal och albillo.

  • Övrigt

    Ribera del Duero erhöll DO-status (Denominación de Origen) 1982. Vinerna från Ribera del Duero tillverkas framförallt av tempranillo, eller tinto fino som druvan lokalt kallas.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta kundtjänst.

  • Producent

    Dominio del Aguila

  • Om producenten

    Dominio del Aguila är ett familjeägt företag med säte i byn Aguila i Ribera del Duero. Firman grundades 2010 av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero. Vinmakare är Jorge Manzón, som tidigare arbetat hos Domaine Romanée-Conti och Vega Sicilia.

  • Leverantör

    Bevalta AB

  • Odlingsområde

    Ribera del Duero ligger längs floden Duero i Kastilien-León.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Rosévin tillverkas vanligtvis som rött vin. Blå druvor krossas följt av en kortare tids skalmaceration. Druvans färg sitter i skalet och avlägsnar man skalresterna tidigare får musten en rosa färg. Roséviner benämnda 'clarete' tillverkas ofta som en 'biprodukt' i rödvinstillverkning. Efter en kortare tids skalmaceration tappar man av en del av musten designerad för rött vin. Det avtappade vinet har då inte hunnit få så mycket färg och kan buteljeras som rosévin. Musten som är kvar i tanken får i och med detta tillgång till en större andel skalmassa vilket gör det röda vinet mer koncentrerat. Man kan också tillverka rosé på samma sätt som man göra vitt vin, genom att pressa blå druvor mycket försiktigt

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, rödrosa färg.

  • Doft

    Fruktig, kryddig, något utvecklad doft med inslag av fat, körsbär, röda äpplen, nötter, apelsinskal och vanilj.

  • Råvaror

    , garnacha, bobal och albillo.

  • Övrigt

    Ribera del Duero erhöll DO-status (Denominación de Origen) 1982. Vinerna från Ribera del Duero tillverkas framförallt av tempranillo, eller tinto fino som druvan lokalt kallas.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta kundtjänst.

  • Producent

    Dominio del Aguila

  • Om producenten

    Dominio del Aguila är ett familjeägt företag med säte i byn Aguila i Ribera del Duero. Firman grundades 2010 av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero. Vinmakare är Jorge Manzón, som tidigare arbetat hos Domaine Romanée-Conti och Vega Sicilia.

  • Leverantör

    Bevalta AB

  • Odlingsområde

    Ribera del Duero ligger längs floden Duero i Kastilien-León.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Rosévin tillverkas vanligtvis som rött vin. Blå druvor krossas följt av en kortare tids skalmaceration. Druvans färg sitter i skalet och avlägsnar man skalresterna tidigare får musten en rosa färg. Roséviner benämnda 'clarete' tillverkas ofta som en 'biprodukt' i rödvinstillverkning. Efter en kortare tids skalmaceration tappar man av en del av musten designerad för rött vin. Det avtappade vinet har då inte hunnit få så mycket färg och kan buteljeras som rosévin. Musten som är kvar i tanken får i och med detta tillgång till en större andel skalmassa vilket gör det röda vinet mer koncentrerat. Man kan också tillverka rosé på samma sätt som man göra vitt vin, genom att pressa blå druvor mycket försiktigt

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    398,67