,
  • Pierre ChavinNr 74125

  • Côtes de Provence Rosé ,
  • Frankrike
    , , Côtes de Provence
  • 125:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , Côtes de Provence

Ekologiskt

Bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, färska örter, smultron, mineral och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C till sallader, eller tilll rätter av fisk eller kyckling eller som sällskapsdryck.


Produktinformation

  • Säljstart

    2012-03-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av röda vinbär, färska örter, hallon, mineral och blodgrapefrukt.

  • Råvaror

    60% , 20% cinsault och 20% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna grenache, cinsault och syrah odlas framförallt i södra Frankrike, exempelvis i Provence, där de ofta kompletterar varandra i blandningar.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Domaines Pierre Chavin

  • Om producenten

    Domaine Pierre Chavin äger egna vingårdar och fungerar även som en så kallad negociant, och producerar vin av köpta druvor. Företaget har sin bas i Béziers, Languedoc och grundades av Mathilde Boulachin och Fabien Gross. Namnet Pierre Chavin kommer av att Pierre är ett vanligt franskt namn, och betyder "sten", vilket också syftar på jorden. Chavin har man lånat från modevärlden Vinmakare är Fabian Gross.

  • Leverantör

    The Wine Team Global AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Rosévin tillverkas vanligtvis som rött vin. Blå druvor krossas följt av en kortare tids skalmaceration. Druvans färg sitter i skalet och avlägsnar man skalresterna tidigare får musten en rosa färg. Man kan också tillverka rosé på samma sätt som man göra vitt vin, genom att pressa blå druvor mycket försiktigt. Bara i undantagsfall blandas rött och vitt vin för att göra rosé.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    166,67

  • Säljstart

    2012-03-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Orangerosa färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av röda vinbär, färska örter, hallon, mineral och blodgrapefrukt.

  • Råvaror

    60% , 20% cinsault och 20% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorterna grenache, cinsault och syrah odlas framförallt i södra Frankrike, exempelvis i Provence, där de ofta kompletterar varandra i blandningar.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Domaines Pierre Chavin

  • Om producenten

    Domaine Pierre Chavin äger egna vingårdar och fungerar även som en så kallad negociant, och producerar vin av köpta druvor. Företaget har sin bas i Béziers, Languedoc och grundades av Mathilde Boulachin och Fabien Gross. Namnet Pierre Chavin kommer av att Pierre är ett vanligt franskt namn, och betyder "sten", vilket också syftar på jorden. Chavin har man lånat från modevärlden Vinmakare är Fabian Gross.

  • Leverantör

    The Wine Team Global AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Rosévin tillverkas vanligtvis som rött vin. Blå druvor krossas följt av en kortare tids skalmaceration. Druvans färg sitter i skalet och avlägsnar man skalresterna tidigare får musten en rosa färg. Man kan också tillverka rosé på samma sätt som man göra vitt vin, genom att pressa blå druvor mycket försiktigt. Bara i undantagsfall blandas rött och vitt vin för att göra rosé.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    166,67