,
  • Prado ReyNr 92426

  • Rosado Barrica , 2016
  • Spanien
    , Ribera del Duero
  • 109:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Ribera del Duero

Fruktig smak med inslag av jordgubbar, granatäpplen, skogshallon, blåbär och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av fisk eller fågel, eller till sallader.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2017-05-05
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blårosa färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av jordgubbar, granatäpplen, körsbär och blodapelsin.

  • Råvaror

    50% och 50% .

  • Producent

    Real Sitio de Ventosilla

  • Om Producenten

    Familjeföretaget Real Sitio de Ventosilla omfattar totalt 3 000 hektar och drivs av en av familjens söner, Fernando Rodriguez de Rivera Cremades. Druvorna till detta vin kommer från egendomen Ventosilla, som omfattar 520 hektar. Ventosilla har ett medvetet miljötänk och har ett eget vattenkraftverk och solpaneler för produktion av elektricitet.

  • Leverantör

    Providential Wines & Spirits AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration vid en temperatur av 5°C i två dagar. Jäsningen skedde sedan på koniska ekfat från Nevers i Frankrike om 20 000 liter

  • Lagring

    Vinet lagrades i tre månader på ekfat från Nevers i Frankrike.

  • Odlingsområde

    Ribera del Duero är näst efter Rioja Spaniens mest kända distrikt för röda kvalitetsviner, gjorda på tempranillo, eller tinto fino som druvan kallas här. En liten del cabernet sauvignon eller merlot kan också få användas till vinerna. I området odlas även grenache. Området utgör en fortsättning på den portugisiska Douro-dalen och floden Duero byter namn till Douro när den når Portugals gräns. Över hälften av producentens vingårdar ligger högre än 900 meter över havet, och en tredjedel av vinstockarna är mer än 100 år gamla.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    145,33

Flagga Spanien
Spanien
Vinkartboken

Världens största vinodlingsareal

Spanien har med drygt 1 miljon hektar världens överlägset största vinodlingsareal, men hamnar ändå bara på tredje plats i produktionsvolym. Detta beror på att många vinområden är glest planterade och brist på regn gör avkastningen låg. Sedan 1996 är dock konstbevattning tillåten, omkring 25 procent är konstbevattnat, vilket öppnat upp för vinodling i tidigare torra områden.
I takt med att allt fler producenter, såväl stora kooperativ som mindre privata egendomar, investerat i modern utrustning och anammat moderna metoder har vinerna blivit allt bättre.

Mer än Rioja

Mest odlade druvan är den gröna airén, de blå tempranillo och garnacha (grenache) kommer på andra respektive tredje plats. Tempranillo är druvan som satt Spanien på vinkartan och några av de främsta distrikten är Rioja och Ribera del Duero, men fler har fått internationell uppmärksamhet, till exempel Priorat, Montsant, Somontano, Toro, Bierzo och Rías Baixas.
Det mousserande vinet cava får sin andra jäsning på flaska – precis som i champagne. Sherry är en spansk klassiker som görs i alla skepnader från kruttorr till mycket söt stil.

Läs mer om viner från Spanien
Karta Spanien