Brandy och Vinsprit , Brandy
  • Alvisa 10 BrandyNr 481

  • Ecológico
  • Spanien
    Tillverkad i Spanien
  • 219:-
  • Flaska , 500 ml
Spanien
Tillverkad i Spanien

Ekologiskt

Nyanserad, druvig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, pomerans, knäck, hasselnötter, vanilj och kanel. Serveras rumstempererad som avec.


  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad, druvig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsin, knäck, hasselnötter, vanilj och kanel.

  • Råvaror

    Airen.

  • Sockerhalt

    9 g/l

  • Producent

    Alvisa Alcoholes y Vinos

  • Om producenten

    Alvisa grundades 1969 och har sitt säte i Socuéllamos i centrala Spanien.

  • Leverantör

    Johan Hagström & Co HAB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Brandy görs genom att man först framställer ett vin med en alkoholhalt på cirka 9%, som man sedan destillerar. Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en gång till. Spriten i den andra destilleringen håller omkring 70% alkohol och är vattenklar.

  • Lagring

    Brandyn lagrades i tio år på franska ekfat.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    438

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad, druvig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsin, knäck, hasselnötter, vanilj och kanel.

  • Råvaror

    Airen.

  • Sockerhalt

    9 g/l

  • Producent

    Alvisa Alcoholes y Vinos

  • Om producenten

    Alvisa grundades 1969 och har sitt säte i Socuéllamos i centrala Spanien.

  • Leverantör

    Johan Hagström & Co HAB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Brandy görs genom att man först framställer ett vin med en alkoholhalt på cirka 9%, som man sedan destillerar. Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en gång till. Spriten i den andra destilleringen håller omkring 70% alkohol och är vattenklar.

  • Lagring

    Brandyn lagrades i tio år på franska ekfat.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    438