Armagnac och Brandy , Brandy
  • Alvisa 10 BrandyNr 481

  • Ecológico
  • Spanien
    Tillverkad i Spanien
  • 239:-
  • Flaska , 500 ml
Spanien
Tillverkad i Spanien

Ekologiskt

Nyanserad, druvig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, pomerans, knäck, hasselnötter, vanilj och kanel. Serveras rumstempererad som avec.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad, druvig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsin, knäck, hasselnötter, vanilj och kanel.

  • Råvaror

    Airen.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    9 g/l

  • Övrigt

    Namnet brandy kommer från nederländskans ord för bränt vin, brandewijn. Brandy är samlingsnamnet för vindestillat, en spritsort där jästa vindruvor har stått för råvaran och som oftast, helt eller delvis, lagras på fat. Några av de mest kända brandysorterna är namnskyddade och har ursprungsbeteckning, som cognac och armagnac. Andra varianter får använda den bredare benämningen brandy.

  • Producent

    Alvisa Alcoholes y Vinos

  • Om producenten

    Alvisa grundades 1969 och har sitt säte i Socuéllamos i centrala Spanien.

  • Leverantör

    Johan Hagström & Co HAB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Brandy görs genom att man först framställer ett vin med en alkoholhalt på cirka 9%, som man sedan destillerar. Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en gång till. Spriten i den andra destilleringen håller omkring 70% alkohol och är vattenklar.

  • Lagring

    Brandyn lagrades i tio år på franska ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    478

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad, druvig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsin, knäck, hasselnötter, vanilj och kanel.

  • Råvaror

    Airen.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    9 g/l

  • Övrigt

    Namnet brandy kommer från nederländskans ord för bränt vin, brandewijn. Brandy är samlingsnamnet för vindestillat, en spritsort där jästa vindruvor har stått för råvaran och som oftast, helt eller delvis, lagras på fat. Några av de mest kända brandysorterna är namnskyddade och har ursprungsbeteckning, som cognac och armagnac. Andra varianter får använda den bredare benämningen brandy.

  • Producent

    Alvisa Alcoholes y Vinos

  • Om producenten

    Alvisa grundades 1969 och har sitt säte i Socuéllamos i centrala Spanien.

  • Leverantör

    Johan Hagström & Co HAB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Brandy görs genom att man först framställer ett vin med en alkoholhalt på cirka 9%, som man sedan destillerar. Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en gång till. Spriten i den andra destilleringen håller omkring 70% alkohol och är vattenklar.

  • Lagring

    Brandyn lagrades i tio år på franska ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    478