Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Rom , Mörk rom
  • Angostura 1919Nr 504

  • Premium Gold Rum
  • Trinidad
    Tillverkad i Trinidad
  • 429:-
  • Flaska , 700 ml
Trinidad
Tillverkad i Trinidad

Balanserad, kryddig smak med tydlig fatkaraktär och liten sötma, inslag av mango, marsipan, kanel, vanilj, kokos och arrak. Serveras rumstempererad som avec.


Produktinformation

  • Säljstart

    2008-04-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Stor, nyanserad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av mango, vaniljfudge, ananas, marsipan och arrak.

  • Råvaror

    Sockerrörsmelass.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    13 g/l

  • Producent

    Angostura

  • Om producenten

    Angostura skapades av Johann Siegert som föddes i Tyskland 1796. Han flyttade till staden Angostura i Venezuela 1820, för att tjänstgöra som generalläkare i Bolivianska armén. 1824 blandade han fram ett recept för en aromatisk bitter han kallade ”Amargo aromatico”. Bittern använde han bland annat i sin läkarpraktik, men sålde den även till soldater och sjömän som en magmedicin. Siegert grundande senare företaget 'House of Angostura'. 1875 flyttade sönerna Carlos, Alfredo och Luis verksamheten till Trinidad och tillverkningen sköttes i en liten fabrik i Port of Spain. Produktionen sker fortfarande på Trinidad.

  • Leverantör

    Hermansson & Co AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Upplöst sockerrörsmelass fermenteras med Angosturas egen jäst. Fermenteringen pågår mellan 36-72 timmar. Man använder en fem-pelar "still” under destillering och rommen blandas från de olika ”pelarna” för att sedan lagras på amerikanska ekfat. Dessa ekfat har använts en gång tidigare. Därefter blandas rom som är lagrad mellan fem och tio år, för att få till smakprofilen för 1919.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    612,86

  • Säljstart

    2008-04-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Stor, nyanserad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av mango, vaniljfudge, ananas, marsipan och arrak.

  • Råvaror

    Sockerrörsmelass.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    13 g/l

  • Producent

    Angostura

  • Om producenten

    Angostura skapades av Johann Siegert som föddes i Tyskland 1796. Han flyttade till staden Angostura i Venezuela 1820, för att tjänstgöra som generalläkare i Bolivianska armén. 1824 blandade han fram ett recept för en aromatisk bitter han kallade ”Amargo aromatico”. Bittern använde han bland annat i sin läkarpraktik, men sålde den även till soldater och sjömän som en magmedicin. Siegert grundande senare företaget 'House of Angostura'. 1875 flyttade sönerna Carlos, Alfredo och Luis verksamheten till Trinidad och tillverkningen sköttes i en liten fabrik i Port of Spain. Produktionen sker fortfarande på Trinidad.

  • Leverantör

    Hermansson & Co AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Upplöst sockerrörsmelass fermenteras med Angosturas egen jäst. Fermenteringen pågår mellan 36-72 timmar. Man använder en fem-pelar "still” under destillering och rommen blandas från de olika ”pelarna” för att sedan lagras på amerikanska ekfat. Dessa ekfat har använts en gång tidigare. Därefter blandas rom som är lagrad mellan fem och tio år, för att få till smakprofilen för 1919.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    612,86