Armagnac och Brandy , Brandy
  • BardinetNr 369

  • Napoleon French Brandy VSOP
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 216:-
  • Flaska , 700 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Druvig smak med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, nötter, halm och farinsocker. Serveras vid rumstemperatur som avec eller används som drinkingrediens.


Produktinformation

  • Säljstart

    1998-07-06
  • Alkoholhalt

    36 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Druvig doft med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, aprikoskärnor, halm och farinsocker.

  • Sockerhalt

    12 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Brandy är ett samlingsnamn för en mängd olika druvdestillat. Inom EU finns över 80 ursprungsområden. Cognac och armagnac exempelvis har egna ursprungsskyddade områden och egna tillverknings- och lagringsreglement. Basen i brandy är ett vitt vin med hög syra och en alkoholhalt på cirka 8-12%, som sedan destilleras i två omgångar. Efterlagringen ska ske på ekfat - en procedur som ger ger mindre sträva och bittra tanniner och gör spriten mjukare. Faten tillför ämnen som ger exempelvis smak av vanilj, choklad och knäck.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    Bardinet

  • Om producenten

    Paul Bardinet startade sin verksamhet 1857. 1993 anslöt man sig till La Martiniquaise, grundad 1934 av Jean Cayard och som idag består av flera olika varumärken.

  • Leverantör

    Berntson Brands AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en andra gång och ger en ca 70-procentig vattenklar vätska. En VSOP-brandy ska lagras i minst fyra år på ekfat.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    308,57

  • Säljstart

    1998-07-06
  • Alkoholhalt

    36 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Druvig doft med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, aprikoskärnor, halm och farinsocker.

  • Sockerhalt

    12 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Brandy är ett samlingsnamn för en mängd olika druvdestillat. Inom EU finns över 80 ursprungsområden. Cognac och armagnac exempelvis har egna ursprungsskyddade områden och egna tillverknings- och lagringsreglement. Basen i brandy är ett vitt vin med hög syra och en alkoholhalt på cirka 8-12%, som sedan destilleras i två omgångar. Efterlagringen ska ske på ekfat - en procedur som ger ger mindre sträva och bittra tanniner och gör spriten mjukare. Faten tillför ämnen som ger exempelvis smak av vanilj, choklad och knäck.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    Bardinet

  • Om producenten

    Paul Bardinet startade sin verksamhet 1857. 1993 anslöt man sig till La Martiniquaise, grundad 1934 av Jean Cayard och som idag består av flera olika varumärken.

  • Leverantör

    Berntson Brands AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en andra gång och ger en ca 70-procentig vattenklar vätska. En VSOP-brandy ska lagras i minst fyra år på ekfat.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    308,57