Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Armagnac och Brandy , Brandy
  • BardinetNr 369

  • Napoleon French Brandy VSOP
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 209:-
  • Flaska , 700 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Druvig smak med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, nötter, halm och farinsocker. Serveras vid rumstemperatur som avec eller används som drinkingrediens.


Produktinformation

  • Säljstart

    1998-07-06
  • Alkoholhalt

    36 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Druvig doft med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, aprikoskärnor, halm och farinsocker.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    12 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Brandy är ett samlingsnamn för en mängd olika druvdestillat. Inom EU finns över 80 ursprungsområden. Cognac och armagnac exempelvis har egna ursprungsskyddade områden och egna tillverknings- och lagringsreglement. Basen i brandy är ett vitt vin med hög syra och en alkoholhalt på cirka 8-12%, som sedan destilleras i två omgångar. Efterlagringen ska ske på ekfat - en procedur som ger ger mindre sträva och bittra tanniner och gör spriten mjukare. Faten tillför ämnen som ger exempelvis smak av vanilj, choklad och knäck. Majoriteten av europeisk brandy produceras av defekta viner eller vinöverskott.

  • Producent

    Bardinet

  • Om producenten

    Paul Bardinet startade sin verksamhet 1857. 1993 anslöt man sig till La Martiniquaise, grundad 1934 av Jean Cayard och som idag består av flera olika varumärken.

  • Leverantör

    Berntson Brands AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en andra gång och ger en ca 70-procentig vattenklar vätska. En VSOP-brandy ska lagras i minst fyra år på ekfat.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    298,57

  • Säljstart

    1998-07-06
  • Alkoholhalt

    36 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Druvig doft med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, aprikoskärnor, halm och farinsocker.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    12 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Brandy är ett samlingsnamn för en mängd olika druvdestillat. Inom EU finns över 80 ursprungsområden. Cognac och armagnac exempelvis har egna ursprungsskyddade områden och egna tillverknings- och lagringsreglement. Basen i brandy är ett vitt vin med hög syra och en alkoholhalt på cirka 8-12%, som sedan destilleras i två omgångar. Efterlagringen ska ske på ekfat - en procedur som ger ger mindre sträva och bittra tanniner och gör spriten mjukare. Faten tillför ämnen som ger exempelvis smak av vanilj, choklad och knäck. Majoriteten av europeisk brandy produceras av defekta viner eller vinöverskott.

  • Producent

    Bardinet

  • Om producenten

    Paul Bardinet startade sin verksamhet 1857. 1993 anslöt man sig till La Martiniquaise, grundad 1934 av Jean Cayard och som idag består av flera olika varumärken.

  • Leverantör

    Berntson Brands AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en andra gång och ger en ca 70-procentig vattenklar vätska. En VSOP-brandy ska lagras i minst fyra år på ekfat.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    298,57