Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

  • Boulard Calvados Grand SolageNr 58

  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike , Normandie , Calvados , Calvados du Pays d'Auge
  • 329:-
  • Flaska , 700 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike , Normandie , Calvados , Calvados du Pays d'Auge

Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter. Serveras rumstempererad som avec.


Produktinformation

  • Säljstart

    2004-05-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj och hasselnötter.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Calvados sägs ha fått sitt namn efter det spanska örlogsskeppet El Calvador som förliste 1588 utanför Normandies kust.

  • Producent

    Boulard

  • Om producenten

    Boulard grundades 1825 av Pierre-Auguste Boulard, och drivs idag av femte generationen Boulard.

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    I Grand Solage blandas tre till fem år gammal calvados. Cuvéen lagras sedan ytterligare en tid på ekfat. Runt 18 kilo äpplen går åt till en flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Blandningen kan vara 40 procent bittra, 40 procent söta och 20 procent syrliga äpplen. Calvadosen dubbeldestilleras över öppen eld i så kallad "pot still" av koppar.

  • Kr/l - jämförpris

    470

  • Säljstart

    2004-05-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj och hasselnötter.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Calvados sägs ha fått sitt namn efter det spanska örlogsskeppet El Calvador som förliste 1588 utanför Normandies kust.

  • Producent

    Boulard

  • Om producenten

    Boulard grundades 1825 av Pierre-Auguste Boulard, och drivs idag av femte generationen Boulard.

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    I Grand Solage blandas tre till fem år gammal calvados. Cuvéen lagras sedan ytterligare en tid på ekfat. Runt 18 kilo äpplen går åt till en flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Blandningen kan vara 40 procent bittra, 40 procent söta och 20 procent syrliga äpplen. Calvadosen dubbeldestilleras över öppen eld i så kallad "pot still" av koppar.

  • Kr/l - jämförpris

    470