Armagnac och Brandy , Brandy
  • Brandy CatedráticoNr 4680

  • Spanien
    Tillverkad i Spanien
  • 78:-
  • Flaska , 200 ml
Spanien
Tillverkad i Spanien

Nyhet

Druvig smak med inslag av fat, aprikos, tropisk frukt, hasselnötter, kryddor och choklad. Serveras rumstempererad som avec, eller används som drinkingrediens.


Produktinformation


  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    36 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Druvig doft med inslag av fat, aprikos, tropisk frukt, hasselnötter och choklad.

  • Sockerhalt

    26 g/l

  • Övrigt

    Namnet brandy kommer från nederländskans ord för bränt vin, brandewijn. Brandy är samlingsnamnet för vindestillat, en spritsort där jästa vindruvor har stått för råvaran och som oftast, helt eller delvis, lagras på fat. Några av de mest kända brandysorterna är namnskyddade och har ursprungsbeteckning, som cognac och armagnac. Andra varianter får använda den bredare benämningen brandy.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    Gracia Hnos., S.A.U.

  • Om producenten

    Gracia Hnos grundades 1963 av familjen Gracia. Idag tillhör företaget Perez Barquerogruppen.

  • Leverantör

    Jakobsson och Söderström AB

  • Odlingsområde

    Druvorna till vinet har odlats i Montilla-Moriles, där även destillation och lagring skedde. Montilla-Moriles ligger strax söder om Córdoba i Andalusien i sydvästra Spanien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet destillerades och späddes sedan ned till 40 procents alkoholhalt med hjälp av avmineraliserat (destillerat) vatten.

  • Lagring

    Denna brandy har lagrats nio månader i ett solerasystem bestående av amerikanska ekfat. Ekfaten om 500-600 liter har tidigare använts för att göra Olorososherry.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    390

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    36 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Druvig doft med inslag av fat, aprikos, tropisk frukt, hasselnötter och choklad.

  • Sockerhalt

    26 g/l

  • Övrigt

    Namnet brandy kommer från nederländskans ord för bränt vin, brandewijn. Brandy är samlingsnamnet för vindestillat, en spritsort där jästa vindruvor har stått för råvaran och som oftast, helt eller delvis, lagras på fat. Några av de mest kända brandysorterna är namnskyddade och har ursprungsbeteckning, som cognac och armagnac. Andra varianter får använda den bredare benämningen brandy.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    Gracia Hnos., S.A.U.

  • Om producenten

    Gracia Hnos grundades 1963 av familjen Gracia. Idag tillhör företaget Perez Barquerogruppen.

  • Leverantör

    Jakobsson och Söderström AB

  • Odlingsområde

    Druvorna till vinet har odlats i Montilla-Moriles, där även destillation och lagring skedde. Montilla-Moriles ligger strax söder om Córdoba i Andalusien i sydvästra Spanien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Basvinet destillerades och späddes sedan ned till 40 procents alkoholhalt med hjälp av avmineraliserat (destillerat) vatten.

  • Lagring

    Denna brandy har lagrats nio månader i ett solerasystem bestående av amerikanska ekfat. Ekfaten om 500-600 liter har tidigare använts för att göra Olorososherry.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    390