• Calvados Pays d'AugeNr 245

  • Réserve
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike , Normandie , Calvados , Calvados du Pays d'Auge
  • 319:-
  • Flaska , 500 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike , Normandie , Calvados , Calvados du Pays d'Auge

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, mörk choklad, apelsin, hasselnötter och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.


Produktinformation

  • Säljstart

    1997-11-17
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, hasselnötter, pomerans, choklad och vanilj.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Cirka 18 kilo äpplen går åt till att framställa en flaska calvados. I en calvados kan ett hundratal olika äppelsorter förkomma. Man brukar säga att den ideala blandningen av äppelsorter ska bestå av 40 procent söta, 40 procent bittra och 20 procent syrliga äpplen. Området sägs ha fått sitt namn efter det spanska örlogsskeppet El Calvador som förliste 1588 utanför Normandies kust.

  • Producent

    Roger Groult

  • Om producenten

    Familjen Groult kom i slutet av 1700-talet till farmen “Clos de la Hurvanière”, som ligger i St Cyr du Roncerayi i Pays d'Auge. På 1860-talet började Pierre Groult destillera sin äppelcider och lagra den på ekfat. På så sätt kom Groults calvados till. Hans sonson Roger Groult utökade destilleriet. Idag är det femte generationen via Jean-Roger som leder verksamheten.

  • Leverantör

    Hjo Grosshandel AB

  • Kr/l - jämförpris

    638

  • Säljstart

    1997-11-17
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, hasselnötter, pomerans, choklad och vanilj.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Cirka 18 kilo äpplen går åt till att framställa en flaska calvados. I en calvados kan ett hundratal olika äppelsorter förkomma. Man brukar säga att den ideala blandningen av äppelsorter ska bestå av 40 procent söta, 40 procent bittra och 20 procent syrliga äpplen. Området sägs ha fått sitt namn efter det spanska örlogsskeppet El Calvador som förliste 1588 utanför Normandies kust.

  • Producent

    Roger Groult

  • Om producenten

    Familjen Groult kom i slutet av 1700-talet till farmen “Clos de la Hurvanière”, som ligger i St Cyr du Roncerayi i Pays d'Auge. På 1860-talet började Pierre Groult destillera sin äppelcider och lagra den på ekfat. På så sätt kom Groults calvados till. Hans sonson Roger Groult utökade destilleriet. Idag är det femte generationen via Jean-Roger som leder verksamheten.

  • Leverantör

    Hjo Grosshandel AB

  • Kr/l - jämförpris

    638