Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

  • Château du BreuilNr 247

  • Calvados VSOP
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike , Normandie , Calvados , Calvados du Pays d'Auge
  • 334:-
  • Flaska , 700 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike , Normandie , Calvados , Calvados du Pays d'Auge

Nyanserad, balanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, marsipan, aprikos, vanilj och ceder. Serveras rumtempererad som avec.


Produktinformation

  • Säljstart

    1997-12-15
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, marsipan, aprikos, vanilj och apelsinblommor.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Cirka 18 kilo äpplen går åt till att framställa en flaska calvados. I en calvados kan ett hundratal olika äppelsorter förkomma. Man brukar säga att den ideala blandningen av äppelsorter ska bestå av 40 procent söta, 40 procent bittra och 20 procent syrliga äpplen. Området sägs ha fått sitt namn efter det spanska örlogsskeppet El Calvador som förliste 1588 utanför Normandies kust.

  • Producent

    Château du Breuil

  • Om producenten

    Château du Breuil ligger i regionen Pays d’Auge i området Calvados i Normandie. Slottsbyggnaden härstammar från 1500-talet och omgärdas av 22 000 äppelträd på egna ägor.

  • Leverantör

    Stellan Kramer AB

  • Odlingsområde

    Fruktdestillatet calvados kommer från Normandie i nordvästra Frankrike. Calvados är ett destillat av cider som gjorts av äpplen och till viss del päron. Calvados delas in i tre distrikt: Calvados, Pays d'Auge och Domfrontais. Calvados har nio underdistrikt som har rätt att lägga sitt namn till Calvados. Pays d'Auge är den centrala zonen och anses ge den främsta kvaliteten och har mer strikta regler än övergripande Calvados. I Domfrontais trivs päronträden och distriktets calvados med detta ursprung angiven på etiketten, ska bestå av minst 30 procent päron.

  • Lagring

    Det krävs minst fyra års lagring för att bära beteckningen V.S.O.P.

  • Kr/l - jämförpris

    477,14

  • Säljstart

    1997-12-15
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Mörk, gyllengul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, marsipan, aprikos, vanilj och apelsinblommor.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Cirka 18 kilo äpplen går åt till att framställa en flaska calvados. I en calvados kan ett hundratal olika äppelsorter förkomma. Man brukar säga att den ideala blandningen av äppelsorter ska bestå av 40 procent söta, 40 procent bittra och 20 procent syrliga äpplen. Området sägs ha fått sitt namn efter det spanska örlogsskeppet El Calvador som förliste 1588 utanför Normandies kust.

  • Producent

    Château du Breuil

  • Om producenten

    Château du Breuil ligger i regionen Pays d’Auge i området Calvados i Normandie. Slottsbyggnaden härstammar från 1500-talet och omgärdas av 22 000 äppelträd på egna ägor.

  • Leverantör

    Stellan Kramer AB

  • Odlingsområde

    Fruktdestillatet calvados kommer från Normandie i nordvästra Frankrike. Calvados är ett destillat av cider som gjorts av äpplen och till viss del päron. Calvados delas in i tre distrikt: Calvados, Pays d'Auge och Domfrontais. Calvados har nio underdistrikt som har rätt att lägga sitt namn till Calvados. Pays d'Auge är den centrala zonen och anses ge den främsta kvaliteten och har mer strikta regler än övergripande Calvados. I Domfrontais trivs päronträden och distriktets calvados med detta ursprung angiven på etiketten, ska bestå av minst 30 procent päron.

  • Lagring

    Det krävs minst fyra års lagring för att bära beteckningen V.S.O.P.

  • Kr/l - jämförpris

    477,14