Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Likör , Fruktlikör
  • CointreauNr 609

  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 179:-
  • Flaska , 350 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Söt smak med påtaglig karaktär av apelsin och citrusskal. Serveras kyld som avec, eller som drinkingrediens.


Produktinformation

  • Säljstart

    1993-10-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Vattenklar.

  • Doft

    Stor doft med tydlig karaktär av apelsin och citrusskal.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    242 g/l

  • Övrigt

    För att få kallas likör inom EU måste drycken innehålla minst 100 gram socker per liter sprit. Till spriten får smakgivare såsom frukter, bär, grädde, örter, kryddor etc tillsättas. Smaksättningen kan ske på tre sätt: genom tillsats av essenser, genom maceration eller infusion (maceration med svag uppvärmning) eller genom destillation av macerat.

  • Producent

    Remy Cointreau Europe & Mea

  • Om producenten

    Bröderna Edouard-Jean och Adolphe Cointreau grundade ett destilleri 1849 i Anger i Frankrike, vilket blev starten för företaget. Det var Edouard Cointreau, sonen till Edouard-Jean, som uppfann det hemliga apelsinlikörsreceptet 1875.

  • Leverantör

    Nigab

  • Tillverkning/Vinifiering

    Apelsinerna kommer till stor del kommer från bolagets egna odlingar på Haiti, men också från spanska och brasilianska odlingar. Både mogna och omogna apelsiner, liksom oljor, blommor och blad från apelsinträden. Frukterna handplockas och skalas manuellt, där skal från vissa apelsiner torkas i solen. Ingredienerna får macerara i alkohol, innan essensen så småningom destilleras i kopparpannor.

  • Kr/l - jämförpris

    511,43

  • Säljstart

    1993-10-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Vattenklar.

  • Doft

    Stor doft med tydlig karaktär av apelsin och citrusskal.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    242 g/l

  • Övrigt

    För att få kallas likör inom EU måste drycken innehålla minst 100 gram socker per liter sprit. Till spriten får smakgivare såsom frukter, bär, grädde, örter, kryddor etc tillsättas. Smaksättningen kan ske på tre sätt: genom tillsats av essenser, genom maceration eller infusion (maceration med svag uppvärmning) eller genom destillation av macerat.

  • Producent

    Remy Cointreau Europe & Mea

  • Om producenten

    Bröderna Edouard-Jean och Adolphe Cointreau grundade ett destilleri 1849 i Anger i Frankrike, vilket blev starten för företaget. Det var Edouard Cointreau, sonen till Edouard-Jean, som uppfann det hemliga apelsinlikörsreceptet 1875.

  • Leverantör

    Nigab

  • Tillverkning/Vinifiering

    Apelsinerna kommer till stor del kommer från bolagets egna odlingar på Haiti, men också från spanska och brasilianska odlingar. Både mogna och omogna apelsiner, liksom oljor, blommor och blad från apelsinträden. Frukterna handplockas och skalas manuellt, där skal från vissa apelsiner torkas i solen. Ingredienerna får macerara i alkohol, innan essensen så småningom destilleras i kopparpannor.

  • Kr/l - jämförpris

    511,43


Förpackningar