Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

Likör , Bärlikör
  • Crème de CassisNr 675

  • de Bourgogne
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 169:-
  • Flaska , 500 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Bärig, mycket söt, simmig smak med påtaglig karaktär av svarta vinbär, inslag av gräs. Används som drinkingrediens, exempelvis Kir Royal.

Produktinformation

  • Säljstart

    1995-07-10
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Stor, bärig doft med påtaglig karaktär av svarta vinbär, inslag av gräs.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    571 g/l

  • Övrigt

    För att få kallas likör inom EU måste drycken innehålla minst 100 gram socker per liter sprit. En fransk frukt- eller bärlikör med beteckningen 'crème de' behöver innehålla minst 250 gram socker per liter. Och en cème de cassis behöver innehålla minst 400 gram socker per liter.

  • Producent

    Cartron

  • Om producenten

    Joseph Cartron är ett familjeföretag, som grundades 1882. Firman framställer främst fruktlikörer av hallon, björnbär, persikor, aprikoser, plommon och körsbär, men även Marc de Bourgogne, Fine och mousserande vin. Sedan 2011 är det Judith Cartron som leder firman.

  • Leverantör

    We & Wine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Burgundiska svarta vinbär av sorten Noir de Bourgogne, från trakten kring Nuits-Saint-Georges, används i framställningen. Man har kontrakt med flera odlare. Skördeuttaget är tre till fyra ton per hektar. De mogna bären macereras, lakas ur, i ståltankar med alkohol.

  • Kr/l - jämförpris

    338

  • Säljstart

    1995-07-10
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Stor, bärig doft med påtaglig karaktär av svarta vinbär, inslag av gräs.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    571 g/l

  • Övrigt

    För att få kallas likör inom EU måste drycken innehålla minst 100 gram socker per liter sprit. En fransk frukt- eller bärlikör med beteckningen 'crème de' behöver innehålla minst 250 gram socker per liter. Och en cème de cassis behöver innehålla minst 400 gram socker per liter.

  • Producent

    Cartron

  • Om producenten

    Joseph Cartron är ett familjeföretag, som grundades 1882. Firman framställer främst fruktlikörer av hallon, björnbär, persikor, aprikoser, plommon och körsbär, men även Marc de Bourgogne, Fine och mousserande vin. Sedan 2011 är det Judith Cartron som leder firman.

  • Leverantör

    We & Wine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Burgundiska svarta vinbär av sorten Noir de Bourgogne, från trakten kring Nuits-Saint-Georges, används i framställningen. Man har kontrakt med flera odlare. Skördeuttaget är tre till fyra ton per hektar. De mogna bären macereras, lakas ur, i ståltankar med alkohol.

  • Kr/l - jämförpris

    338