Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

, Grappa
  • Fattoria di CavalcaselleNr 319

  • Grappa
  • Italien
    Tillverkad i Italien , Venetien
  • 289:-
  • Flaska , 700 ml
Italien
Tillverkad i Italien , Venetien

Druvig, oljig smak med viss sötma, inslag av sultanarussin, halm, körsbärskärnor och örter. Serveras rumstempererad som digestif.

Produktinformation

  • Säljstart

    1995-09-18
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Vattenklar färg.

  • Doft

    Druvig doft med inslag av halm, körsbärskärnor, örter och sultanarussin.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    12 g/l

  • Övrigt

    Destillat av pressrester från vintillverkning, görs i många vinproducerande länder. Benämningen grappa är förbehållen pressrestdestillat från Italien.

  • Producent

    Giacomo Montresor

  • Om producenten

    Vid Gardasjöns södra strand har familjen Montresor sin bas. Deras egen vingård heter Fattoria de Cavalcaselle och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn. Firman grundades 1892.

  • Leverantör

    Nigab

  • Tillverkning/Vinifiering

    Grappa tillverkas av resterna vid vintillverkning. När man pressar druvor till vin blir druvskal och stjälkar över och dessa kan destilleras till sprit. Enligt EU får beteckningen grappa bara användas för italienska pressrestdestillat. Huvudsakligen görs grappa i norra Italien, i vinregioner som Friuli, Veneto och Piemonte. Alkoholhalten ska vara minst 37,5 volymprocent och max 86 volymprocent. Grappans karaktär beror på vilket slags vin som tillverkats, hur hårt druvresterna pressas och om grappan fatlagras eller inte.

  • Kr/l - jämförpris

    412,86

  • Säljstart

    1995-09-18
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Vattenklar färg.

  • Doft

    Druvig doft med inslag av halm, körsbärskärnor, örter och sultanarussin.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    12 g/l

  • Övrigt

    Destillat av pressrester från vintillverkning, görs i många vinproducerande länder. Benämningen grappa är förbehållen pressrestdestillat från Italien.

  • Producent

    Giacomo Montresor

  • Om producenten

    Vid Gardasjöns södra strand har familjen Montresor sin bas. Deras egen vingård heter Fattoria de Cavalcaselle och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn. Firman grundades 1892.

  • Leverantör

    Nigab

  • Tillverkning/Vinifiering

    Grappa tillverkas av resterna vid vintillverkning. När man pressar druvor till vin blir druvskal och stjälkar över och dessa kan destilleras till sprit. Enligt EU får beteckningen grappa bara användas för italienska pressrestdestillat. Huvudsakligen görs grappa i norra Italien, i vinregioner som Friuli, Veneto och Piemonte. Alkoholhalten ska vara minst 37,5 volymprocent och max 86 volymprocent. Grappans karaktär beror på vilket slags vin som tillverkats, hur hårt druvresterna pressas och om grappan fatlagras eller inte.

  • Kr/l - jämförpris

    412,86