Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

, Annan whisky , Ingen rökighet
  • Jack Daniel'sNr 585

  • USA
    Tillverkad i USA , Tennessee
  • 329:-
  • Flaska , 700 ml
USA
Tillverkad i USA , Tennessee

Smakrik, kryddig whiskey med karaktär av kolade ekfat, inslag av torkade aprikoser, nötter, smörkola, apelsin och vanilj. Serveras rumstempererad som avec, eller används som drinkingrediens.


Produktinformation

  • Säljstart

    2003-05-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Ljus, brungul färg.

  • Doft

    Stor, fruktig doft med karaktär av kolade ekfat, inslag av torkade aprikoser, smörkola, mandelmassa, apelsin och vaniljfudge.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3,0 g/l

  • Övrigt

    Jack Daniel's görs i kommunen Moore i Tennessee, som är ett så kallat "Dry County". Det innebär att det är förbjudet att sälja alkohol i kommunen.

  • Producent

    Jack Daniel

  • Om producenten

    Jack Daniels görs i Lynchburg, Tennessee, av Jack Daniel Distillery. Företaget ägs sedan 1956 av Brown-Foreman. Jasper Newton Daniel, allmänt kallad Jack, föddes någon gång mellan 1845-1850. Han var yngst bland tio barn och lärde sig destillera hos Dan Call och Nathan "Nearest" Green. Call var präst, men också en "moonshiner", alltså en lönnbrännare. Genom arvet från sin far grundade han ett legalt destilleri tillsammans med Call, som senare slutade i företaget på grund av religiösa skäl. Jack tog över och utnämnde Nearest till head distiller. Daniel dog 1911 av blodförgiftning. Innan dess hade han överlåtit destilleriet till två av hans syskonbarn. 1910 infördes tillverknings-förbud för alkohol i hela Tennessee och man flyttade produktionen till Missouri och Alabama. 1920 inleddes förbudstiden i hela USA för att upphävas 1933, men det dröjde fram till 1938 innan produktionen kom igång igen.

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Råvarorna är majs, råg och mältat korn med en ungefärlig fördelning av 80 procent majs, 12 procent kornmalt and 8 procent råg. Vattnet som används hämtas från Cave Spring Hollow. Mäsken genomgår sex dagars jäsning. En del av mäsken från från tidigare jäsning följer med till den nya jäsningen, så kallad "sour mash". Destillering sker därefter i kopparpannor. Whiskeyn filtreras sedan under tre till fem dagar genom ett tre meter tjockt kollager från sockerlönn. Filtreringen kallar tillverkaren "mellowing". Processen tar bort orenheter och en stor del av majssmaken. Jack Daniel's uppfyller kraven för att kallas straight bourbon, men tillverkarna marknadsför produkten som Tennessee whiskey. En så kallad straight Bourbon måste bestå av 51-80 procent majs och lagras på nya, kolade ekfat i minst två år.

  • Lagring

    Jack Daniel's har lagrats fyra till sex år på hårt rostade ekfat från Tennessee.

  • Kr/l - jämförpris

    470

  • Säljstart

    2003-05-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Ljus, brungul färg.

  • Doft

    Stor, fruktig doft med karaktär av kolade ekfat, inslag av torkade aprikoser, smörkola, mandelmassa, apelsin och vaniljfudge.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3,0 g/l

  • Övrigt

    Jack Daniel's görs i kommunen Moore i Tennessee, som är ett så kallat "Dry County". Det innebär att det är förbjudet att sälja alkohol i kommunen.

  • Producent

    Jack Daniel

  • Om producenten

    Jack Daniels görs i Lynchburg, Tennessee, av Jack Daniel Distillery. Företaget ägs sedan 1956 av Brown-Foreman. Jasper Newton Daniel, allmänt kallad Jack, föddes någon gång mellan 1845-1850. Han var yngst bland tio barn och lärde sig destillera hos Dan Call och Nathan "Nearest" Green. Call var präst, men också en "moonshiner", alltså en lönnbrännare. Genom arvet från sin far grundade han ett legalt destilleri tillsammans med Call, som senare slutade i företaget på grund av religiösa skäl. Jack tog över och utnämnde Nearest till head distiller. Daniel dog 1911 av blodförgiftning. Innan dess hade han överlåtit destilleriet till två av hans syskonbarn. 1910 infördes tillverknings-förbud för alkohol i hela Tennessee och man flyttade produktionen till Missouri och Alabama. 1920 inleddes förbudstiden i hela USA för att upphävas 1933, men det dröjde fram till 1938 innan produktionen kom igång igen.

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Råvarorna är majs, råg och mältat korn med en ungefärlig fördelning av 80 procent majs, 12 procent kornmalt and 8 procent råg. Vattnet som används hämtas från Cave Spring Hollow. Mäsken genomgår sex dagars jäsning. En del av mäsken från från tidigare jäsning följer med till den nya jäsningen, så kallad "sour mash". Destillering sker därefter i kopparpannor. Whiskeyn filtreras sedan under tre till fem dagar genom ett tre meter tjockt kollager från sockerlönn. Filtreringen kallar tillverkaren "mellowing". Processen tar bort orenheter och en stor del av majssmaken. Jack Daniel's uppfyller kraven för att kallas straight bourbon, men tillverkarna marknadsför produkten som Tennessee whiskey. En så kallad straight Bourbon måste bestå av 51-80 procent majs och lagras på nya, kolade ekfat i minst två år.

  • Lagring

    Jack Daniel's har lagrats fyra till sex år på hårt rostade ekfat från Tennessee.

  • Kr/l - jämförpris

    470


Förpackningar