Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Hur har Systembolaget öppet vid midsommar? Här hittar du öppettiderna för just din butik.

, Maltwhisky , Påtaglig rökighet
  • LagavulinNr 400

  • 16 Years
  • Storbritannien
    Tillverkad i Storbritannien , Skottland , Islay
  • 247:-
  • Flaska , 200 ml
Storbritannien
Tillverkad i Storbritannien , Skottland , Islay

Komplex, maltig, påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av pomerans, choklad, nötter, apelsin, jod, tjära och smörkola. Serveras rumstempererad.


Produktinformation

  • Säljstart

    2011-10-01
  • Alkoholhalt

    43 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Komplex, maltig, påtagligt rökig doft med fatkaraktär, inslag av pomerans, choklad, nötter, apelsin, jod och smörkola.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Maltwhisky framställs enbart av korn. Maltwhisky delas in i olika grupper beroende på vilken region destilleriet ligger i. Precis som med vin ger regionernas klimat, traditioner, vatten och olika tekniker skilda karaktärer åt slutprodukten. Det finns olika indelningar, mer eller mindre snäva, men det vanligaste är att man pratar om fyra geografiska huvudområden; Highlands, Speyside, Lowlands och Islay.

  • Producent

    Lagavulin Distillery

  • Om producenten

    Lagavulin grundades 1816 av John Jonston och är ett av Skottlands äldsta destillerier. Lagavulin var det första lagliga destilleriet i närheten av Dunyvaig Castle, där det i början av 1700-talet fanns minst 10 illegala destillerier. Efter ett par olika ägare köptes företaget av James Logan Mackie som driver destilleriet fram till 1889 då hans brorson Peter tar över via Mackie & Co. 1924 ändrar företaget namn till White Horse Distillers som 1927 blir en del av Distillers Company Ltd, som i sin tur var en del av det som senare blev Diageo. Namnet Lagavulin härstammar från gaeliskans "Lag a' Mhuilinn", som betyder ungefär "sänkan/dalen vid kvarnen".

  • Leverantör

    Diageo Sweden AB

  • Odlingsområde

    Ön Islay ligger utanför Skottlands västkust och brukar räknas som ett eget distrikt. Till ytan är ön Islay 606 kvadratkilometer stor. Här produceras den mest smakrika och rökiga whiskyn. Anledningen till att whisky härifrån får en påtaglig rökighet beror mycket på att öns torv innehåller mycket vitmossa, som i sin tur ger den kraftiga rökiga smaken till malten.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    1235

  • Säljstart

    2011-10-01
  • Alkoholhalt

    43 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Komplex, maltig, påtagligt rökig doft med fatkaraktär, inslag av pomerans, choklad, nötter, apelsin, jod och smörkola.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Maltwhisky framställs enbart av korn. Maltwhisky delas in i olika grupper beroende på vilken region destilleriet ligger i. Precis som med vin ger regionernas klimat, traditioner, vatten och olika tekniker skilda karaktärer åt slutprodukten. Det finns olika indelningar, mer eller mindre snäva, men det vanligaste är att man pratar om fyra geografiska huvudområden; Highlands, Speyside, Lowlands och Islay.

  • Producent

    Lagavulin Distillery

  • Om producenten

    Lagavulin grundades 1816 av John Jonston och är ett av Skottlands äldsta destillerier. Lagavulin var det första lagliga destilleriet i närheten av Dunyvaig Castle, där det i början av 1700-talet fanns minst 10 illegala destillerier. Efter ett par olika ägare köptes företaget av James Logan Mackie som driver destilleriet fram till 1889 då hans brorson Peter tar över via Mackie & Co. 1924 ändrar företaget namn till White Horse Distillers som 1927 blir en del av Distillers Company Ltd, som i sin tur var en del av det som senare blev Diageo. Namnet Lagavulin härstammar från gaeliskans "Lag a' Mhuilinn", som betyder ungefär "sänkan/dalen vid kvarnen".

  • Leverantör

    Diageo Sweden AB

  • Odlingsområde

    Ön Islay ligger utanför Skottlands västkust och brukar räknas som ett eget distrikt. Till ytan är ön Islay 606 kvadratkilometer stor. Här produceras den mest smakrika och rökiga whiskyn. Anledningen till att whisky härifrån får en påtaglig rökighet beror mycket på att öns torv innehåller mycket vitmossa, som i sin tur ger den kraftiga rökiga smaken till malten.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    1235


Förpackningar