Likör , Fruktlikör
  • Limoncello di CapriNr 768

  • Italien
    Tillverkad i Italien
  • 199:-
  • Flaska , 500 ml
Italien
Tillverkad i Italien

Söt, fruktig smak med tydlig karaktär av citron, inslag av citrusskal och örter. Serveras väl kyld, eller används som drinkingrediens.

Produktinformation

  • Säljstart

    2015-09-01
  • Alkoholhalt

    30 %

  • Färg

    Oklar, gul färg med grön nyans.

  • Doft

    Stor, fruktig doft med tydlig karaktär av citron, inslag av citrusskal.

  • Råvaror

    Citroner.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    203 g/l

  • Övrigt

    Det finns flera historier om hur likören kom till och de olika italienska regionerna, där limoncello produceras, försöker ofta framhäva sin egen historia. Massimo Canale var 1988 den första som registrerarde varumärket Limoncello. Hans släkting Italienskan Vincenza Canale, ägare till hotellet Mariantonia, brukade servera sina gäster en egengjord Limoncello och en del menar att detta var originalet. Andra menar att det var Maria Antonia Farace på ön Azzuro, som skapat originalet. Hon hade en stor citronträdgård, gjorde och serverade likör till fiskare. Somliga menar att historien går tillbaka till medeltidens munkar och kloster. Idag produceras Limoncello på flera olika platser runt Neapelbukten, längs Amalfikusten, på Capri men även på Sicilien, Sardinien och på Malta.

  • Producent

    Limoncello di Capri

  • Leverantör

    Berntson Brands AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Till Limoncello di Capri används handskördade Sorrento-citroner från Sorrento-halvön och Capri. Det är enbart det gula, yttre från skalet som används till drycken och citronerna skalas inom 48 timmar efter skörden. Citronskalen får laka ur i sprit tills de eteriska oljorna är utvunna. Vätskan blandas sedan med sockerlag och eventuellt alkohol. Det tar cirka 40 dagar från skörd till buteljering. Oklarheten i likören är ett resultat av en spontan emusion via sockret och de extraherade oljorna.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    398

  • Säljstart

    2015-09-01
  • Alkoholhalt

    30 %

  • Färg

    Oklar, gul färg med grön nyans.

  • Doft

    Stor, fruktig doft med tydlig karaktär av citron, inslag av citrusskal.

  • Råvaror

    Citroner.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    203 g/l

  • Övrigt

    Det finns flera historier om hur likören kom till och de olika italienska regionerna, där limoncello produceras, försöker ofta framhäva sin egen historia. Massimo Canale var 1988 den första som registrerarde varumärket Limoncello. Hans släkting Italienskan Vincenza Canale, ägare till hotellet Mariantonia, brukade servera sina gäster en egengjord Limoncello och en del menar att detta var originalet. Andra menar att det var Maria Antonia Farace på ön Azzuro, som skapat originalet. Hon hade en stor citronträdgård, gjorde och serverade likör till fiskare. Somliga menar att historien går tillbaka till medeltidens munkar och kloster. Idag produceras Limoncello på flera olika platser runt Neapelbukten, längs Amalfikusten, på Capri men även på Sicilien, Sardinien och på Malta.

  • Producent

    Limoncello di Capri

  • Leverantör

    Berntson Brands AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Till Limoncello di Capri används handskördade Sorrento-citroner från Sorrento-halvön och Capri. Det är enbart det gula, yttre från skalet som används till drycken och citronerna skalas inom 48 timmar efter skörden. Citronskalen får laka ur i sprit tills de eteriska oljorna är utvunna. Vätskan blandas sedan med sockerlag och eventuellt alkohol. Det tar cirka 40 dagar från skörd till buteljering. Oklarheten i likören är ett resultat av en spontan emusion via sockret och de extraherade oljorna.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    398