, Maltwhisky , Tydlig rökighet
  • MiyagikyoNr 40817

  • Single Malt Whisky
  • Japan
    Tillverkad i Japan
  • 849:-
  • Flaska , 700 ml
Japan
Tillverkad i Japan

Säljstart: 2020-09-22

Komplex, fruktig smak med karaktär av sherryfat och liten rökighet, inslag av aprikosmarmelad, ananas, halm, apelsinskal, honung, vanilj, kryddor och nötter. Serveras rumstempererad som avec.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går inte att beställa för närvarande. Öppnar åter för beställning 22/9.

Dryckerna finns i butiker som har sortimentet.


Produktinformation

  • Alkoholhalt

    45 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Komplex, fruktig doft med karaktär av sherryfat, inslag av aprikosmarmelad, ananas, halm, apelsinskal, honung, vanilj och nötter. Ton av rök.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    The Nikka Whisky Distilling Co

  • Om producenten

    År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1934 etablerade han Nikka Whisky och byggde sitt första destilleri i Yoichi på Hokkaido. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky. Idag har firman två destillerier, på det som ligger i Toichi produceras kraftfull, rökig whisky och på det som ligger i Miyagikyo på ön Honshu produceras en mjukare whisky. Destilleriet Miyagikyo etablerades 1969.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Odlingsområde

    Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Destillerad i enkelpanna av koppar som värms upp med hjälp av ånga.

  • Lagring

    Denna whisky har lagrats på sherryfat.

  • Kr/l - jämförpris

    1212,86

  • Alkoholhalt

    45 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Komplex, fruktig doft med karaktär av sherryfat, inslag av aprikosmarmelad, ananas, halm, apelsinskal, honung, vanilj och nötter. Ton av rök.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    The Nikka Whisky Distilling Co

  • Om producenten

    År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1934 etablerade han Nikka Whisky och byggde sitt första destilleri i Yoichi på Hokkaido. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky. Idag har firman två destillerier, på det som ligger i Toichi produceras kraftfull, rökig whisky och på det som ligger i Miyagikyo på ön Honshu produceras en mjukare whisky. Destilleriet Miyagikyo etablerades 1969.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Odlingsområde

    Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Destillerad i enkelpanna av koppar som värms upp med hjälp av ånga.

  • Lagring

    Denna whisky har lagrats på sherryfat.

  • Kr/l - jämförpris

    1212,86