Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

, Blended whisky , Liten rökighet
  • NikkaNr 551

  • from the Barrel
  • Japan
    Tillverkad i Japan
  • 434:-
  • Flaska , 500 ml
Japan
Tillverkad i Japan

Komplex, maltig smak med fatkaraktär och viss rökighet, inslag av torkad frukt, apelsinblommor, honung, marsipan och salmiak. Serveras rumstempererad som avec.


Produktinformation

  • Säljstart

    2013-06-01
  • Alkoholhalt

    51,4 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Komplex, maltig doft med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsinblommor, honung och marsipan. Ton av rök.

  • Råvaror

    Mältat korn och andra sädesslag

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    The Nikka Whisky Distilling Co

  • Om producenten

    År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1920 reste han tillbaka till Japan med sin skotska fru Jessie Roberta, kallad Rita. Han anllitades 1923 av Kotobukiya för att leda bygget av Yamazaki Distillery. 1934 byggde han sitt första destilleri i Yoichi på Hokkaido och etablerade Nikka Whisky. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky. Idag har firman två destillerier, i det som ligger i Yoichi produceras kraftfull, rökig whisky och i det som ligger i Miyagikyo från 1969, på ön Honshu produceras en mjukare whisky.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Kr/l - jämförpris

    868

  • Säljstart

    2013-06-01
  • Alkoholhalt

    51,4 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Komplex, maltig doft med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsinblommor, honung och marsipan. Ton av rök.

  • Råvaror

    Mältat korn och andra sädesslag

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    The Nikka Whisky Distilling Co

  • Om producenten

    År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1920 reste han tillbaka till Japan med sin skotska fru Jessie Roberta, kallad Rita. Han anllitades 1923 av Kotobukiya för att leda bygget av Yamazaki Distillery. 1934 byggde han sitt första destilleri i Yoichi på Hokkaido och etablerade Nikka Whisky. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky. Idag har firman två destillerier, i det som ligger i Yoichi produceras kraftfull, rökig whisky och i det som ligger i Miyagikyo från 1969, på ön Honshu produceras en mjukare whisky.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Kr/l - jämförpris

    868