, Blended whisky , Liten rökighet
  • NikkaNr 551

  • from the Barrel
  • Japan
    Tillverkad i Japan
  • 439:-
  • Flaska , 500 ml
Japan
Tillverkad i Japan

Komplex, maltig smak med fatkaraktär och viss rökighet, inslag av torkad frukt, apelsinblommor, honung, marsipan och salmiak. Serveras rumstempererad som avec.


Produktinformation

  • Säljstart

    2013-06-01
  • Alkoholhalt

    51,4 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Komplex, maltig doft med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsinblommor, honung och marsipan. Ton av rök.

  • Råvaror

    Mältat korn och andra sädesslag

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Parallellt med att Masataka Taketsuru gjorde sin första whisky producerade han även cider och apple brandy.

  • Producent

    The Nikka Whisky Distilling Co

  • Om producenten

    År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1920 reste han tillbaka till Japan med sin skotska fru Jessie Roberta, kallad Rita. Han anlitades 1923 av Kotobukiya för att leda bygget av Yamazaki Distillery. 1934 byggde han sitt första egna destilleri i Yoichi på Hokkaido, och etablerade Dai Nihon Kaju Kabushiki Kaisha. Vilket senare blev Nikka Whisky. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky och 1940 lanserades den första utgåvan. Idag har firman två destillerier. Hos det som ligger i Yoichi produceras kraftfull, rökig whisky. 1969 byggdes ett destilleri i Miyagikyo, på ön Honshu. Här produceras en mjukare whisky. Sedan 1989 äger företaget även Ben Nevis Distillery i Skottland.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Blended whisky framställs vanligtvis genom att man blandar maltwhisky, vilken oftast är relativt smakrik, med mer neutral grainwhisky.

  • Kr/l - jämförpris

    878

  • Säljstart

    2013-06-01
  • Alkoholhalt

    51,4 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Komplex, maltig doft med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsinblommor, honung och marsipan. Ton av rök.

  • Råvaror

    Mältat korn och andra sädesslag

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Parallellt med att Masataka Taketsuru gjorde sin första whisky producerade han även cider och apple brandy.

  • Producent

    The Nikka Whisky Distilling Co

  • Om producenten

    År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1920 reste han tillbaka till Japan med sin skotska fru Jessie Roberta, kallad Rita. Han anlitades 1923 av Kotobukiya för att leda bygget av Yamazaki Distillery. 1934 byggde han sitt första egna destilleri i Yoichi på Hokkaido, och etablerade Dai Nihon Kaju Kabushiki Kaisha. Vilket senare blev Nikka Whisky. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky och 1940 lanserades den första utgåvan. Idag har firman två destillerier. Hos det som ligger i Yoichi produceras kraftfull, rökig whisky. 1969 byggdes ett destilleri i Miyagikyo, på ön Honshu. Här produceras en mjukare whisky. Sedan 1989 äger företaget även Ben Nevis Distillery i Skottland.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Blended whisky framställs vanligtvis genom att man blandar maltwhisky, vilken oftast är relativt smakrik, med mer neutral grainwhisky.

  • Kr/l - jämförpris

    878