Anissprit , Pastis
  • RicardNr 746

  • Pastis de Marseille
  • Frankrike
    Tillverkad i Frankrike
  • 293:-
  • Flaska , 700 ml
Frankrike
Tillverkad i Frankrike

Mycket kryddig smak med sötma och tydlig karaktär av stjärnanis, inslag av peppar och salmiak. Serveras som aperitif med lite kallt vatten, eller används som drinkingrediens.

Produktinformation

  • Säljstart

    1992-05-04
  • Alkoholhalt

    45 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Stor, kryddig doft med tydlig karaktär av stjärnanis, inslag av örter och salmiak.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    11 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Pastis är en egen sprittyp enligt gällande EU-lagstiftning. Namnet 'pastis' är ett provensalskt ord som betyder blandning eller något som är grumligt och syftar att spritsorten blir grumlig när den blandas med vatten - något som kallas opalisering. När vattnet tillsätts sjunker alkoholhalten och de eteriska oljorna i kryddorna fäller ut.

  • Producent

    Ricard

  • Om producenten

    Företagen Ricard och Pernod gick samman 1974 och blev Pernod Ricard. Receptet till denna pastis skapades 1932 av Paul Ricard

  • Leverantör

    Pernod Ricard Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Stjärnanis och lakritsrot är de viktigaste ingredienserna. De örter och kryddor som ingår i Pastis de Marseille macereras i sprit. Därefter sötas spriten och späds med vatten ner till 45 procent alkohol.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    418,57

  • Säljstart

    1992-05-04
  • Alkoholhalt

    45 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Stor, kryddig doft med tydlig karaktär av stjärnanis, inslag av örter och salmiak.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    11 g/l

  • Tillsatser

    E 150

  • Övrigt

    Pastis är en egen sprittyp enligt gällande EU-lagstiftning. Namnet 'pastis' är ett provensalskt ord som betyder blandning eller något som är grumligt och syftar att spritsorten blir grumlig när den blandas med vatten - något som kallas opalisering. När vattnet tillsätts sjunker alkoholhalten och de eteriska oljorna i kryddorna fäller ut.

  • Producent

    Ricard

  • Om producenten

    Företagen Ricard och Pernod gick samman 1974 och blev Pernod Ricard. Receptet till denna pastis skapades 1932 av Paul Ricard

  • Leverantör

    Pernod Ricard Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Stjärnanis och lakritsrot är de viktigaste ingredienserna. De örter och kryddor som ingår i Pastis de Marseille macereras i sprit. Därefter sötas spriten och späds med vatten ner till 45 procent alkohol.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    418,57