Rom , Mörk
  • Rom MaleconNr 40272

  • Rare Proof 20 Years
  • Panama
    Tillverkad i Panama
  • 879:-
  • Flaska , 700 ml
Panama
Tillverkad i Panama

Komplex, kryddig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av russin, arrak, apelsinchoklad, muscovadosocker, kanel, marsipan och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    48,4 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade fikon, arrak, apelsinmarmelad, muscovadosocker, choklad, nötter och vanilj.

  • Råvaror

    Sockerrör.

  • Producent

    Bodegas de America

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna rom är tillverkad av sockerrörsmelass. Melass framställs genom att fibrer och stammar från krossade sockerrör värms upp till 70-80°C, tills sockerkristaller bildas. Resultatet blir en mycket sockerrik, trögflytande och aromatisk sirap, som också kallas melass. Sirapen är så sockerrik, att inga jäststammar kan etablera sig. Därför späds den med vatten för att jäsningen ska komma igång. Jäsning genomförs i öppna jäskar med hjälp av utvalda jästkulturer. Denna rom är destillerad på kolonnpanna.

  • Lagring

    Denna rom har lagrats i minst 20 år på bourbonfat.

  • Kr/l - jämförpris

    1255,71

  • Säljstart

    2018-06-08
  • Alkoholhalt

    48,4 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Komplex, kryddig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade fikon, arrak, apelsinmarmelad, muscovadosocker, choklad, nötter och vanilj.

  • Råvaror

    Sockerrör.

  • Producent

    Bodegas de America

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Tillverkning/Vinifiering

    Denna rom är tillverkad av sockerrörsmelass. Melass framställs genom att fibrer och stammar från krossade sockerrör värms upp till 70-80°C, tills sockerkristaller bildas. Resultatet blir en mycket sockerrik, trögflytande och aromatisk sirap, som också kallas melass. Sirapen är så sockerrik, att inga jäststammar kan etablera sig. Därför späds den med vatten för att jäsningen ska komma igång. Jäsning genomförs i öppna jäskar med hjälp av utvalda jästkulturer. Denna rom är destillerad på kolonnpanna.

  • Lagring

    Denna rom har lagrats i minst 20 år på bourbonfat.

  • Kr/l - jämförpris

    1255,71