Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

, Blended whisky , Ingen rökighet
  • Seven Oaks CanadianNr 562

  • 6 Years
  • Kanada
    Tillverkad i Kanada
  • 239:-
  • Flaska , 700 ml
Kanada
Tillverkad i Kanada

Fruktig smak med inslag av fat, citrusskal, torkade örter och vanilj. Serveras rumstempererad som avec, eller används som drinkingrediens.


Produktinformation

  • Säljstart

    1995-09-04
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Ljus, brun färg.

  • Doft

    Stor doft med inslag av citrusskal, torkade örter och vanilj.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Kanadensisk whisky framställs genom att mäsk från spannmål destilleras. Råvarorna som används är i huvudsak majs, men malt, råg och vete används också. Vanligast är att mäsken destilleras i kolonnapparat två gånger. Speciellt för kanadensisk whisky är att spriten späds till 40 procent, och blandas innan lagring. Den vanligaste typen av fat som används är hårt rostade ekfat, till exempel bourbonfat. Även sherry- och portvinsfat används, men i mindre utsträckning. Kanadensisk whisky måste lagras på fat i minst tre år.

  • Producent

    Altia

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    En blandning av majs, korn och rågwhisky, som lagrats minst 6 år innan buteljjering.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    341,43

  • Säljstart

    1995-09-04
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Ljus, brun färg.

  • Doft

    Stor doft med inslag av citrusskal, torkade örter och vanilj.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Kanadensisk whisky framställs genom att mäsk från spannmål destilleras. Råvarorna som används är i huvudsak majs, men malt, råg och vete används också. Vanligast är att mäsken destilleras i kolonnapparat två gånger. Speciellt för kanadensisk whisky är att spriten späds till 40 procent, och blandas innan lagring. Den vanligaste typen av fat som används är hårt rostade ekfat, till exempel bourbonfat. Även sherry- och portvinsfat används, men i mindre utsträckning. Kanadensisk whisky måste lagras på fat i minst tre år.

  • Producent

    Altia

  • Leverantör

    Altia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    En blandning av majs, korn och rågwhisky, som lagrats minst 6 år innan buteljjering.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    341,43