Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Under delar av söndagen kommer det inte gå att lägga beställningar på systembolaget.se

Akvavit och Kryddat brännvin , Kryddat brännvin
  • SnällerödsNr 184

  • ekologiska snapsar
  • Sverige
    Tillverkad i Sverige , Skåne län , Klippans kommun
  • 130:-
  • 5 fl à 50 ml , 250 ml
Sverige
Tillverkad i Sverige , Skåne län , Klippans kommun

Ekologiskt

Mäskdrängens Akvavit, Jungfruns Brännvin, Brännmästarens Akvavit, Bokhållarens Akvavit och Herr Berntsons Besk. Serveras kyld som snaps.

Produktinformation

  • Säljstart

    2009-10-01
  • Alkoholhalt

    38,8 %

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Den största gruppen av kryddat brännvin är akvavit. I en akvavit måste kummin och/eller dill måste ingå. Andra kryddor är tillåtna, men kummin och dill ska dominera smaken. Alkoholhalten i akvavit behöver vara minst 37,5 volymprocent.

  • Producent

    Snälleröds Ångbränneri

  • Om producenten

    Snälleröds ångbryggeri grundades 1901. Bönder i trakten kring Snälleröds Säteri i Skåne hade låtit bygga det för att få avkastning från sina jordbruksprodukter, främst potatis, men senare även spannmål. 1971 upphörde verksamheten på Snälleröds bränneri men återupptogs igen 1991 av familjen Berntson, som köpt egendomen på 1960-talet. Idag drivs bränneriet av Eric Berntson.

  • Leverantör

    Arcus Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Kryddningen av sprit kan ske på två olika sätt, genom maceration eller destillation. Vid maceration låter man smaksättarna, alltså exempelvis kummin, fänkål eller olika örter, laka ur i sprit. Vill man ha kvar färgen från kryddorna silar man spriten och vill man ha en vattenklar dryck destilleras spriten på nytt. Vid destillering placerar man kryddorna tillsammans med sprit och låter dem destilleras tillsammans. Sedan kan det färdiga destillatet exempelvis sötas eller lagras på fat. Om ett kryddat brännvin lagras på fat används ofta fat som tidigare innehållit sherry.

  • Kr/l - jämförpris

    520

  • Säljstart

    2009-10-01
  • Alkoholhalt

    38,8 %

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Den största gruppen av kryddat brännvin är akvavit. I en akvavit måste kummin och/eller dill måste ingå. Andra kryddor är tillåtna, men kummin och dill ska dominera smaken. Alkoholhalten i akvavit behöver vara minst 37,5 volymprocent.

  • Producent

    Snälleröds Ångbränneri

  • Om producenten

    Snälleröds ångbryggeri grundades 1901. Bönder i trakten kring Snälleröds Säteri i Skåne hade låtit bygga det för att få avkastning från sina jordbruksprodukter, främst potatis, men senare även spannmål. 1971 upphörde verksamheten på Snälleröds bränneri men återupptogs igen 1991 av familjen Berntson, som köpt egendomen på 1960-talet. Idag drivs bränneriet av Eric Berntson.

  • Leverantör

    Arcus Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Kryddningen av sprit kan ske på två olika sätt, genom maceration eller destillation. Vid maceration låter man smaksättarna, alltså exempelvis kummin, fänkål eller olika örter, laka ur i sprit. Vill man ha kvar färgen från kryddorna silar man spriten och vill man ha en vattenklar dryck destilleras spriten på nytt. Vid destillering placerar man kryddorna tillsammans med sprit och låter dem destilleras tillsammans. Sedan kan det färdiga destillatet exempelvis sötas eller lagras på fat. Om ett kryddat brännvin lagras på fat används ofta fat som tidigare innehållit sherry.

  • Kr/l - jämförpris

    520