Information till besökare

Nu på söndag den 17 februari uppdaterar vi systembolaget.se. Just då kan du inte göra några beställningar.

, Maltwhisky , Ingen rökighet
  • Super NikkaNr 455

  • Japan
    Tillverkad i Japan
  • 499:-
  • Flaska , 700 ml
Japan
Tillverkad i Japan

Komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, ceder, choklad, kanel, nötter och vanilj. Serveras rumstempererad som avec.


Produktinformation

  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    43 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, ceder, marsipan, saffran, kanel, örter och vanilj.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    När Taketsuru lämnade Yamazaki bildade han bolaget Dai Nihon Kaju Kabushiki Kaisha som skulle ägna sig åt cider och äppelprodukter. 1940 kom den första utgåvan från destilleriet Yoichi. Bolagets namn ändrades så småningom till Nikka. Sedan 1989 äger företaget även Ben Nevis Distillery i Skottland. 1962 gjorde Masataka Taketsuru sin första Super Nikka. Hans hustru Rita hade gått bort året innan och han ville göra en hyllningsutgåva till hennes ära. Masataka ansträngde sig för att blenden och förpackningen skulle bli så bra som möjligt. Till glas valde han ett med högt kristallinnehåll och lät Japans främsta juvelerare designa den.

  • Producent

    The Nikka Whisky Distilling Co

  • Om producenten

    År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1920 reste han tillbaka till Japan med sin skotska fru Jessie Roberta, kallad Rita. Han anllitades 1923 av Kotobukiya för att leda bygget av Yamazaki Distillery. 1934 byggde han sitt första destilleri i Yoichi på Hokkaido och etablerade Nikka Whisky. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky. Idag har firman två destillerier, på det som ligger i Yoichi produceras kraftfull, rökig whisky och på det som ligger i Miyagikyo från 1969, på ön Honshu produceras en mjukare whisky.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Kr/l - jämförpris

    712,86

  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    43 %

  • Färg

    Gulbrun färg.

  • Doft

    Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, ceder, marsipan, saffran, kanel, örter och vanilj.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    När Taketsuru lämnade Yamazaki bildade han bolaget Dai Nihon Kaju Kabushiki Kaisha som skulle ägna sig åt cider och äppelprodukter. 1940 kom den första utgåvan från destilleriet Yoichi. Bolagets namn ändrades så småningom till Nikka. Sedan 1989 äger företaget även Ben Nevis Distillery i Skottland. 1962 gjorde Masataka Taketsuru sin första Super Nikka. Hans hustru Rita hade gått bort året innan och han ville göra en hyllningsutgåva till hennes ära. Masataka ansträngde sig för att blenden och förpackningen skulle bli så bra som möjligt. Till glas valde han ett med högt kristallinnehåll och lät Japans främsta juvelerare designa den.

  • Producent

    The Nikka Whisky Distilling Co

  • Om producenten

    År 1918 reste Masataka Taketsuru till Skottland, och blev den förste från Japan att studera whiskytillverkning vid University of Glasgow. 1920 reste han tillbaka till Japan med sin skotska fru Jessie Roberta, kallad Rita. Han anllitades 1923 av Kotobukiya för att leda bygget av Yamazaki Distillery. 1934 byggde han sitt första destilleri i Yoichi på Hokkaido och etablerade Nikka Whisky. Läget för destilleriet var otillgängligt, men Masataka ansåg att det var den bästa platsen för att kunna producera högkvalitativ whisky. Idag har firman två destillerier, på det som ligger i Yoichi produceras kraftfull, rökig whisky och på det som ligger i Miyagikyo från 1969, på ön Honshu produceras en mjukare whisky.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Kr/l - jämförpris

    712,86