, Maltwhisky , Ingen rökighet
  • TomintoulNr 11394

  • 21 Years
  • Storbritannien
    Tillverkad i Storbritannien , Skottland , Highlands , Speyside
  • 1 379:-
  • Flaska , 700 ml
Storbritannien
Tillverkad i Storbritannien , Skottland , Highlands , Speyside

Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av nektarin, vaniljfudge, gula päron, macadamianötter, torkade aprikoser, kanel, honung och pomerans. Serveras rumstempererad som avec.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av nektarin, vaniljfudge, apelsinblommor, macadamianötter, torkade aprikoser och gula päron.

  • Övrigt

    För att få kallas whisky i Skottland måste spriten lagrats minst tre år på fat. Faten måste vara använda och därför är det vanligt med begagnade sherry- eller bourbonfat. Men även fat från exempelvis vin- och ölproduktion förekommer, särskilt som slutlagring – för att ge whiskyn en extra finish.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    Angus Dundee

  • Om producenten

    Angus Dundee Distillers har producerat whisky i 60 år. Företaget äger två destillerier där man tillverkar maltwhisky -Glencadam i östra delen av skotska Highlands och Tomintoul som ligger i Speyside. Master destiller är Robert Fleming.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Odlingsområde

    Skotsk maltwhisky delas in i olika grupper beroende på vilken region destilleriet ligger i. Speyside i nordöstra Skottland ligger mellan Inverness i väster och Aberdeen i öster, och avgränsas av bergskedjan Grampians i söder och av Nordsjön i norr. Merparten av destillerierna ligger längs floden Spey och dess bifloder. Speyside kan sägas utgöra hjärtat i skotsk whiskyproduktion, och står för närmare 70 procent av världens totala produktion av maltwhisky. Speyside whisky sägs ofta vara aningen söt och inte alltför rökig, men med nästan 100 destillerier är det svårt att generalisera.

  • Tillverkning/Vinifiering

    All maltwhisky destilleras minst två gånger i enkel kopparpanna, vilket ger smakrik och karaktärsfull whisky. Mäsken destilleras första gången i en större panna till en sprit med en alkoholstyrka på knappt 30 procent. Därefter destilleras den ännu en gång i en mindre panna, till omkring 70 volymprocent. Denna råsprit hälls sedan över på fat. Vattnet som används i denna whisky kommer från källan Ballantruan.

  • Lagring

    Denna whisky har lagrats 21 år på ekfat.

  • Kr/l - jämförpris

    1970

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av nektarin, vaniljfudge, apelsinblommor, macadamianötter, torkade aprikoser och gula päron.

  • Övrigt

    För att få kallas whisky i Skottland måste spriten lagrats minst tre år på fat. Faten måste vara använda och därför är det vanligt med begagnade sherry- eller bourbonfat. Men även fat från exempelvis vin- och ölproduktion förekommer, särskilt som slutlagring – för att ge whiskyn en extra finish.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    Angus Dundee

  • Om producenten

    Angus Dundee Distillers har producerat whisky i 60 år. Företaget äger två destillerier där man tillverkar maltwhisky -Glencadam i östra delen av skotska Highlands och Tomintoul som ligger i Speyside. Master destiller är Robert Fleming.

  • Leverantör

    TOMP Beer Wine & Spirits AB

  • Odlingsområde

    Skotsk maltwhisky delas in i olika grupper beroende på vilken region destilleriet ligger i. Speyside i nordöstra Skottland ligger mellan Inverness i väster och Aberdeen i öster, och avgränsas av bergskedjan Grampians i söder och av Nordsjön i norr. Merparten av destillerierna ligger längs floden Spey och dess bifloder. Speyside kan sägas utgöra hjärtat i skotsk whiskyproduktion, och står för närmare 70 procent av världens totala produktion av maltwhisky. Speyside whisky sägs ofta vara aningen söt och inte alltför rökig, men med nästan 100 destillerier är det svårt att generalisera.

  • Tillverkning/Vinifiering

    All maltwhisky destilleras minst två gånger i enkel kopparpanna, vilket ger smakrik och karaktärsfull whisky. Mäsken destilleras första gången i en större panna till en sprit med en alkoholstyrka på knappt 30 procent. Därefter destilleras den ännu en gång i en mindre panna, till omkring 70 volymprocent. Denna råsprit hälls sedan över på fat. Vattnet som används i denna whisky kommer från källan Ballantruan.

  • Lagring

    Denna whisky har lagrats 21 år på ekfat.

  • Kr/l - jämförpris

    1970