, Maltwhisky , Tydlig rökighet
  • TomintoulNr 327

  • Peaty Tang
  • Storbritannien
    Tillverkad i Storbritannien , Skottland
  • 299:-
  • Flaska , 700 ml
Storbritannien
Tillverkad i Storbritannien , Skottland

Nyhet

Maltig, rökig smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, honung, ljus choklad, tjära, vanilj och klöverblommor. Serveras vid rumstemperatur som avec.


Produktinformation


  • Säljstart

    2019-03-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Maltig, rökig doft med fatkaraktär, inslag av torkade äpplen, honung, tjära, ljus choklad, klöverblommor och vanilj.

  • Råvaror

    Kornmalt.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Maltwhisky framställs enbart av korn. Maltwhisky delas in i olika grupper beroende på vilken region destilleriet ligger i. Precis som med vin ger regionernas klimat, traditioner, vatten och olika tekniker skilda karaktärer åt slutprodukten. Det finns olika indelningar, mer eller mindre snäva, men det vanligaste är att man pratar om fyra geografiska huvudområden; Highlands, Speyside, Lowlands och Islay.

  • Producent

    Angus Dundee

  • Om producenten

    Familjeföretaget Angus Dundee grundades 1946 och man har två destillerier; Tomintoul i Speyside som man köpte år 2000, och Glencadam i Estern Highlands. Man har även en buteljeringsanläggning i Coatbridge nära Glasgow.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Odlingsområde

    Skotsk maltwhisky delas in i olika grupper beroende på vilken region destilleriet ligger i. Speyside i nordöstra Skottland ligger mellan Inverness i väster och Aberdeen i öster, och avgränsas av bergskedjan Grampians i söder och av Nordsjön i norr. Merparten av destillerierna ligger längs floden Spey och dess bifloder. Speyside står för närmare 70 procent av världens totala produktion av maltwhisky. Whisky från Speyside sägs ofta vara aningen söt och inte alltför rökig, men med nästan 100 destillerier är det svårt att generalisera.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Malten röks med hjälp av lokal torv. Den rökta malten mals ned och förs sedan över till en mash tun där hett vatten tillsätts för att utvinna sockret ur malten, så kallad mäskning. Vörten jäser sedan i fyra till fem dagar innan dubbeldestillering i enkelpanna, så kallad pot still.

  • Lagring

    Denna whisky har lagrats minst sex år på ekfat. Faten har tidigare använts till att lagra bourbon.

  • Kr/l - jämförpris

    427,14

  • Säljstart

    2019-03-01
  • Alkoholhalt

    40 %

  • Färg

    Gyllengul färg.

  • Doft

    Maltig, rökig doft med fatkaraktär, inslag av torkade äpplen, honung, tjära, ljus choklad, klöverblommor och vanilj.

  • Råvaror

    Kornmalt.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Maltwhisky framställs enbart av korn. Maltwhisky delas in i olika grupper beroende på vilken region destilleriet ligger i. Precis som med vin ger regionernas klimat, traditioner, vatten och olika tekniker skilda karaktärer åt slutprodukten. Det finns olika indelningar, mer eller mindre snäva, men det vanligaste är att man pratar om fyra geografiska huvudområden; Highlands, Speyside, Lowlands och Islay.

  • Producent

    Angus Dundee

  • Om producenten

    Familjeföretaget Angus Dundee grundades 1946 och man har två destillerier; Tomintoul i Speyside som man köpte år 2000, och Glencadam i Estern Highlands. Man har även en buteljeringsanläggning i Coatbridge nära Glasgow.

  • Leverantör

    Symposion AB

  • Odlingsområde

    Skotsk maltwhisky delas in i olika grupper beroende på vilken region destilleriet ligger i. Speyside i nordöstra Skottland ligger mellan Inverness i väster och Aberdeen i öster, och avgränsas av bergskedjan Grampians i söder och av Nordsjön i norr. Merparten av destillerierna ligger längs floden Spey och dess bifloder. Speyside står för närmare 70 procent av världens totala produktion av maltwhisky. Whisky från Speyside sägs ofta vara aningen söt och inte alltför rökig, men med nästan 100 destillerier är det svårt att generalisera.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Malten röks med hjälp av lokal torv. Den rökta malten mals ned och förs sedan över till en mash tun där hett vatten tillsätts för att utvinna sockret ur malten, så kallad mäskning. Vörten jäser sedan i fyra till fem dagar innan dubbeldestillering i enkelpanna, så kallad pot still.

  • Lagring

    Denna whisky har lagrats minst sex år på ekfat. Faten har tidigare använts till att lagra bourbon.

  • Kr/l - jämförpris

    427,14