, Bourbon , Ingen rökighet
  • Wild Turkey Rare BreedNr 40404

  • USA
    Tillverkad i USA
  • 599:-
  • Flaska , 700 ml
USA
Tillverkad i USA

Säljstart: 2018-08-17

Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, viol, vanilj, apelsin, marsipan och kanel. Serveras rumstempererad eller med is som avec.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Alkoholhalt

    58,4 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, viol, vaniljfudge, kryddor, apelsin, muscovadosocker och honung.

  • Övrigt

    I mitten av 1800-talet kom de irländska bröderna James och John Ripy till staden Lawrenceburg i Kentucky. De slog sig ned, byggde ett destilleri och började tillverka whiskey. Efter ett par översvämningar flyttade de upp destilleriet på ett litet berg som kallades Wild Turkey Hill. Men whiskeyn som bär namnet Wild Turkey har ett annat ursprung. Den lanserades av vin- och spritkedjan Austin Nichols efter förslag från en kund som ville ha en whiskey att imponera på sina vänner med under kalkonjakten. 1971 tog Austin Nichols över bröderna Ripys familjedestilleri på Wild Turkey Hill, och whiskeyn som mycket länge köpts in från andra destillerier, fick ett hem med passande namn.

  • Producent

    Gruppo Campari - Glen Grant Limited

  • Om producenten

    Wild Turkey Rare Breed är destillerad av Jimmy Russel. Jimmy Russel har destillerat bourbon för Wild Turkey i över 60 år. Sedan 2015 delar han rollen som master destiller med sin son Eddie Russel.

  • Leverantör

    Nigab

  • Tillverkning/Vinifiering

    Bourbon är en amerikansk whiskey som fått sitt namn från det county i Kentucky där den först tillverkades. Bourbon destilleras oftast i kolonnapparat men även enkelpanna förekommer. Numera kan bourbon tillverkas var som helst. En så kallad straight Bourbon, som denna whiskey, måste bestå av 51-80 procent majs och lagras på nya, kolade ekfat i minst två år.

  • Kr/l - jämförpris

    855,71

  • Alkoholhalt

    58,4 %

  • Färg

    Brungul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, viol, vaniljfudge, kryddor, apelsin, muscovadosocker och honung.

  • Övrigt

    I mitten av 1800-talet kom de irländska bröderna James och John Ripy till staden Lawrenceburg i Kentucky. De slog sig ned, byggde ett destilleri och började tillverka whiskey. Efter ett par översvämningar flyttade de upp destilleriet på ett litet berg som kallades Wild Turkey Hill. Men whiskeyn som bär namnet Wild Turkey har ett annat ursprung. Den lanserades av vin- och spritkedjan Austin Nichols efter förslag från en kund som ville ha en whiskey att imponera på sina vänner med under kalkonjakten. 1971 tog Austin Nichols över bröderna Ripys familjedestilleri på Wild Turkey Hill, och whiskeyn som mycket länge köpts in från andra destillerier, fick ett hem med passande namn.

  • Producent

    Gruppo Campari - Glen Grant Limited

  • Om producenten

    Wild Turkey Rare Breed är destillerad av Jimmy Russel. Jimmy Russel har destillerat bourbon för Wild Turkey i över 60 år. Sedan 2015 delar han rollen som master destiller med sin son Eddie Russel.

  • Leverantör

    Nigab

  • Tillverkning/Vinifiering

    Bourbon är en amerikansk whiskey som fått sitt namn från det county i Kentucky där den först tillverkades. Bourbon destilleras oftast i kolonnapparat men även enkelpanna förekommer. Numera kan bourbon tillverkas var som helst. En så kallad straight Bourbon, som denna whiskey, måste bestå av 51-80 procent majs och lagras på nya, kolade ekfat i minst två år.

  • Kr/l - jämförpris

    855,71