,
  • AquariusNr 2465

  • Marsanne Viognier , 2016
  • Australien
    , Victoria , Central Victoria
  • 100:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, Victoria , Central Victoria

Nyhet

Fruktig, något blommig smak med inslag av äpple, apelsin, ananas, aprikos, honungsmelon och örter. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller kyckling, gärna i asiatisk stil.



  • Säljstart

    2017-09-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, något blommig doft med inslag av äpple, apelsin, ananas, aprikos, honungsmelon och örter.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Sockerhalt

    5 g/l

  • Producent

    McPherson Wines

  • Om Producenten

    Företaget grundades av Andrew McPherson 1968. År 2000 öppnade firman ett nytt vineri och en buteljeringsanläggning i Nagambie, cirka elva mil norr om Melbourne.

  • Leverantör

    Spendrups Bryggeri AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    De olika druvsorterna vinifierades separat. Jäsningen skedde på ståltankar vid låg temperatur i en vecka.

  • Skörd

    Skörden skedde nattetid under tre veckor i mars.

  • Odlingsområde

    Delstaten Victoria har sex zoner, varav Central Victoria är en. Druvorna till detta vin hämtades från producentens vingårdar i regionen Goulburn Valley.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    133,33

Flagga Australien
Australien
Vinkartboken

Utvecklingen av Australiens moderna vinindustri tog sin början under 1950-talet, då produktionen lades om från starkvin till bordsvin. Kombinationen av gynnsamt klimat, stora odlingsarealer och nyetableringar i svalare områden, avancerad teknologi och välutbildade vinmakare har sedan dess gjort att Australien förknippats med både fruktiga och "publiktillvänliga" viner i de lägre prisklasserna och prestigeviner av högsta klass och pris.

Kvalitet före kvantitet

Under några år har den australiska vinnäringen lidit av viss växtvärk, i form av överproduktion. Men medan den behandlas, bland annat genom lägre skördeuttag, kan vi fortsätta att njuta av Australiens unika viner i gamla traditionella stilar, och upptäcka de nya viner som ständigt skapas här.

Man odlar till exempel så vitt skilda druvsorter som de gröna viognier och arneis samt de blå sangiovese och nebbiolo för att nämna några.

Trenden är att fler och fler producenter satsar mer på kvalitet än kvantitet. Australien har under lång tid legat i framkant vad gäller både framtagande och användande av modern teknik för såväl odling, skörd som framställning av vin, samt att man anpassat och implementerat klassiska tekniker från Europa, i den egna vinindustrin.

Läs mer om viner från Australien
Karta Australien