,
  • Assyrtiko by GaiaNr 96264

  • Wild Ferment , 2017
  • Grekland
    , Santorini
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Grekland
, Santorini

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med fatkaraktär, inslag av gula plommon, mimosablommor, rökig mineral, bivax, vitpeppar och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C till smakrika rätter av fisk, eller till ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-09-07
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula plommon, mimosablommor, rökig mineral, bivax och citrus.

  • Råvaror

    Assyrtiko.

  • Övrigt

    Redan under antiken tillverkades viner på Santorini. Druvan assyrtiko härstammar från ön, och är den mest planterade druvan där. Klimatet är varmt och torrt, med vulkanisk jordmån. Vingårdarna ligger ofta högt, och för att skydda druvorna mot blåsten, är det vanligt att vinrankorna arrangeras så att de växer som små korgar, så kallade kouloura, utan uppbindning på stolpar.

  • Producent

    Gaia

  • Om producenten

    Gaia Wines grundades av Yiannis Paraskevopoulus och Leon Karatsalos 1994.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Santorini är ögruppen Kykladernas sydligaste ö, belägen drygt 20 mil sydost om Athen. Druvorna till detta vin kommer från vingården Pyrgos.

  • Jordmån

    Kalkrik skifferjord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var cirka 20 hektoliter per hektar.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades på ståltankar, 20 procent på acaciafat, 20 procent på franska ekfat och resterande 10 procent på amerikanska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Syntetkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2018-09-07
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula plommon, mimosablommor, rökig mineral, bivax och citrus.

  • Råvaror

    Assyrtiko.

  • Övrigt

    Redan under antiken tillverkades viner på Santorini. Druvan assyrtiko härstammar från ön, och är den mest planterade druvan där. Klimatet är varmt och torrt, med vulkanisk jordmån. Vingårdarna ligger ofta högt, och för att skydda druvorna mot blåsten, är det vanligt att vinrankorna arrangeras så att de växer som små korgar, så kallade kouloura, utan uppbindning på stolpar.

  • Producent

    Gaia

  • Om producenten

    Gaia Wines grundades av Yiannis Paraskevopoulus och Leon Karatsalos 1994.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Santorini är ögruppen Kykladernas sydligaste ö, belägen drygt 20 mil sydost om Athen. Druvorna till detta vin kommer från vingården Pyrgos.

  • Jordmån

    Kalkrik skifferjord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var cirka 20 hektoliter per hektar.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades på ståltankar, 20 procent på acaciafat, 20 procent på franska ekfat och resterande 10 procent på amerikanska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Syntetkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33