,
  • Assyrtiko by GaiaNr 99751

  • Wild Ferment , 2016
  • Grekland
    , Santorini
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Grekland
, Santorini

Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, tropisk frukt, nötter, vanilj, mineral, citrus och honung. Serveras vid 8-10°C till smakrika fiskrätter, eller till ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Tillfälligt slut hos leverantör

  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, tropisk frukt, nötter, vanilj, mineral, citrus och honung.

  • Råvaror

    Assyrtiko.

  • Övrigt

    Redan under antiken tillverkades viner på Santorini. Druvan assyrtiko härstammar från ön, och är den mest planterade druvan där. Klimatet är varmt och torrt, med vulkanisk jordmån. Vingårdarna ligger ofta högt, och för att skydda druvorna mot blåsten, är det vanligt att vinrankorna arrangeras så att de växer som små korgar, så kallade kouloura, utan uppbindning på stolpar.

  • Producent

    Gaia

  • Om producenten

    Gaia Wines grundades av Yiannis Paraskevopoulus och Leon Karatsalos 1994.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration i tolv timmar vid cirka 10°C. Därefter jäsning med sina naturliga jäststammar på en kombination av ståltankar, franska- och amerikanska ekfat om 225 liter samt fat av acaciaträ. Efter avslutad jäsning och lagring blandades och buteljerades vinet.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades på ståltankar, 20 procent på acaciafat, 20 procent på franska ekfat och resterande 10 procent på amerikanska ekfat.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var cirka 20 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Santorini är ögruppen Kykladernas sydligaste ö, belägen drygt 20 mil sydost om Athen. Druvorna till detta vin kommer från vingården Pyrgos.

  • Jordmån

    Kalkrik skifferjord.

  • Förslutning

    Plast

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, tropisk frukt, nötter, vanilj, mineral, citrus och honung.

  • Råvaror

    Assyrtiko.

  • Övrigt

    Redan under antiken tillverkades viner på Santorini. Druvan assyrtiko härstammar från ön, och är den mest planterade druvan där. Klimatet är varmt och torrt, med vulkanisk jordmån. Vingårdarna ligger ofta högt, och för att skydda druvorna mot blåsten, är det vanligt att vinrankorna arrangeras så att de växer som små korgar, så kallade kouloura, utan uppbindning på stolpar.

  • Producent

    Gaia

  • Om producenten

    Gaia Wines grundades av Yiannis Paraskevopoulus och Leon Karatsalos 1994.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration i tolv timmar vid cirka 10°C. Därefter jäsning med sina naturliga jäststammar på en kombination av ståltankar, franska- och amerikanska ekfat om 225 liter samt fat av acaciaträ. Efter avslutad jäsning och lagring blandades och buteljerades vinet.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades på ståltankar, 20 procent på acaciafat, 20 procent på franska ekfat och resterande 10 procent på amerikanska ekfat.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var cirka 20 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Santorini är ögruppen Kykladernas sydligaste ö, belägen drygt 20 mil sydost om Athen. Druvorna till detta vin kommer från vingården Pyrgos.

  • Jordmån

    Kalkrik skifferjord.

  • Förslutning

    Plast

  • Kr/l - jämförpris

    252