Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se

Viktig information

Drycken är just inte möjlig att beställa på grund av att obligatorisk livsmedelsinformation saknas från leverantör. Vid frågor kontakta kundtjänst.

,
  • Assyrtiko by GaiaNr 99751

  • Wild Ferment , 2016
  • Grekland
    , Aegean Islands , Santorini
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Grekland
, Aegean Islands , Santorini

Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, tropisk frukt, nötter, vanilj, mineral, citrus och honung. Serveras vid 8-10°C till smakrika fiskrätter, eller till ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på lägre leveranskapacitet i och med situationen med Covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Tillfälligt slut hos leverantör

  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, tropisk frukt, nötter, vanilj, mineral, citrus och honung.

  • Råvaror

    Assyrtiko.

  • Övrigt

    Redan under antiken tillverkades viner på Santorini. Druvan assyrtiko härstammar från ön, och är den mest planterade druvan där. Klimatet är varmt och torrt, med vulkanisk jordmån. Vingårdarna ligger ofta högt, och för att skydda druvorna mot blåsten, är det vanligt att vinrankorna arrangeras så att de växer som små korgar, så kallade kouloura, utan uppbindning på stolpar.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta kundtjänst.

  • Producent

    Gaia

  • Om producenten

    Gaia Wines grundades av Yiannis Paraskevopoulus och Leon Karatsalos 1994.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Santorini är ögruppen Kykladernas sydligaste ö, belägen drygt 20 mil sydost om Athen. Druvorna till detta vin kommer från vingården Pyrgos.

  • Jordmån

    Kalkrik skifferjord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var cirka 20 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration i tolv timmar vid cirka 10°C. Därefter jäsning med sina naturliga jäststammar på en kombination av ståltankar, franska- och amerikanska ekfat om 225 liter samt fat av acaciaträ. Efter avslutad jäsning och lagring blandades och buteljerades vinet.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades på ståltankar, 20 procent på acaciafat, 20 procent på franska ekfat och resterande 10 procent på amerikanska ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Plast

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, tropisk frukt, nötter, vanilj, mineral, citrus och honung.

  • Råvaror

    Assyrtiko.

  • Övrigt

    Redan under antiken tillverkades viner på Santorini. Druvan assyrtiko härstammar från ön, och är den mest planterade druvan där. Klimatet är varmt och torrt, med vulkanisk jordmån. Vingårdarna ligger ofta högt, och för att skydda druvorna mot blåsten, är det vanligt att vinrankorna arrangeras så att de växer som små korgar, så kallade kouloura, utan uppbindning på stolpar.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta kundtjänst.

  • Producent

    Gaia

  • Om producenten

    Gaia Wines grundades av Yiannis Paraskevopoulus och Leon Karatsalos 1994.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Santorini är ögruppen Kykladernas sydligaste ö, belägen drygt 20 mil sydost om Athen. Druvorna till detta vin kommer från vingården Pyrgos.

  • Jordmån

    Kalkrik skifferjord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var cirka 20 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande kallmaceration i tolv timmar vid cirka 10°C. Därefter jäsning med sina naturliga jäststammar på en kombination av ståltankar, franska- och amerikanska ekfat om 225 liter samt fat av acaciaträ. Efter avslutad jäsning och lagring blandades och buteljerades vinet.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades på ståltankar, 20 procent på acaciafat, 20 procent på franska ekfat och resterande 10 procent på amerikanska ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Plast

  • Kr/l - jämförpris

    252