,
  • BergklosterNr 92483

  • Marstein Riesling ,
  • Tyskland
    ,
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Tyskland
,

Ekologiskt

Fruktig, nyanserad, något kryddig smak med liten strävhet, inslag av gula äpplen, apelsinskal, mandel, örter, honungsmelon och jäst. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller kyckling.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Något oklar, ljus gul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad, något kryddig doft med inslag av gula äpplen, apelsinskal, mandel och jäst.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Weingut Bergkloster

  • Om producenten

    Weingut Bergkloster drivs av femte generationens vinmakare. Sedan 2006 är produktionen ekologiskt certifierad. 2014 tog Jason Groebe, son i familjen, över driften. Hans ambition är att producera vin med naturlig jäst och minimal användning av sulfiter. Jason har studerat vitikultur och oenologi vid universitetet i Geisenheim och ingår i organisationen Generation Riesling, ett nätverk för unga tyska vinodlare.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Rheinhessen ligger vid floden Rhens vänstra strand, mellan städerna Mainz och Worms. Druvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Morstein i Westhofen.

  • Jordmån

    Kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand den 15 september. Skördeuttaget var 60 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades och vinifierades utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tillsammans med sin jästfällning i nio månader innan buteljering.

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Något oklar, ljus gul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad, något kryddig doft med inslag av gula äpplen, apelsinskal, mandel och jäst.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Weingut Bergkloster

  • Om producenten

    Weingut Bergkloster drivs av femte generationens vinmakare. Sedan 2006 är produktionen ekologiskt certifierad. 2014 tog Jason Groebe, son i familjen, över driften. Hans ambition är att producera vin med naturlig jäst och minimal användning av sulfiter. Jason har studerat vitikultur och oenologi vid universitetet i Geisenheim och ingår i organisationen Generation Riesling, ett nätverk för unga tyska vinodlare.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Rheinhessen ligger vid floden Rhens vänstra strand, mellan städerna Mainz och Worms. Druvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Morstein i Westhofen.

  • Jordmån

    Kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand den 15 september. Skördeuttaget var 60 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades och vinifierades utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tillsammans med sin jästfällning i nio månader innan buteljering.

  • Kr/l - jämförpris

    398,67