,
  • BonterraNr 16632

  • Chardonnay ,
  • USA
    ,
  • 139:-
  • Flaska , 750 ml
USA
,

Ekologiskt

Fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av ananas, brynt smör, mango, macadamianötter och vanilj. Serveras vid 8-10°C till smakrika, gärna grillade rätter av fisk och skaldjur eller till ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    1996-11-25
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av ananas, smör, mango, macadamianötter, kryddor och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten chardonnay är mycket populär bland vinodlare över hela världen. Den är enkel att odla, anpassar sig lätt till olika klimat, är utmärkt att blanda med andra druvor och passar bra för ekfatslagring. Chardonnay har därför blivit en av de vanligaste druvorna för att tillverka torra, vita viner.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Bonterra Vineyards

  • Om producenten

    Bonterra är en av de äldsta ekologiska vintillverkarna i USA och har sedan 1993 bara producerat vin från ekologiskt odlade druvor.

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Kalifornien ligger på USAs västkust.

  • Tillverkning/Vinifiering

    70 procent av vinet har jäst i franska och amerikanska ekfat. Resterande del jäste i rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på ekfat. Majoriteten av faten var äldre och neutrala. 15 procent var nya.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    185,33

  • Säljstart

    1996-11-25
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av ananas, smör, mango, macadamianötter, kryddor och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten chardonnay är mycket populär bland vinodlare över hela världen. Den är enkel att odla, anpassar sig lätt till olika klimat, är utmärkt att blanda med andra druvor och passar bra för ekfatslagring. Chardonnay har därför blivit en av de vanligaste druvorna för att tillverka torra, vita viner.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Bonterra Vineyards

  • Om producenten

    Bonterra är en av de äldsta ekologiska vintillverkarna i USA och har sedan 1993 bara producerat vin från ekologiskt odlade druvor.

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Kalifornien ligger på USAs västkust.

  • Tillverkning/Vinifiering

    70 procent av vinet har jäst i franska och amerikanska ekfat. Resterande del jäste i rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på ekfat. Majoriteten av faten var äldre och neutrala. 15 procent var nya.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    185,33